Ексклюзиви
понеділок, 15 жовтня 2007 11:30

Прихильники Вітренко побилися з ОМОНом у Києві (ФОТО)
6

У неділю у столиці відзначали 65-річчя повстанської армії.

Весь Хрещатик - від Європейської площі до Бессарабки - був перекритий кордонами міліції. Не працювали і виходи станції метро "Майдан Незалежності". Центр міста поділили на ділянки, де  різні політичні течії проводили свої акції.

Як і очікувалося, наймогутніші "масовки" влаштували українські націоналісти. Свій святковий марш вони почали від парку Шевченка і пройшли до Софійської площі. Серед численних транспарантів і гасел найпопулярніший - "Визнаємо ветеранів ОУН-УПА героями України!" Втім, самих воїнів залишилося дуже мало. Святкувати день заснування ОУН прийшла в основному молодь. За словами активістів організації "Патріот України", провокації або бійки націоналісти влаштовувати не збиралися, повідомляє  "Комсомольська правда" - Україна".

Загалом, очікуваних побоїщ не спостерігалося. Хоча "вітренківцям" дісталося. Правда, від правоохоронців, яким лише за допомогою палиць вдалося утримати натиск прогресивних соціалістів. Активісти з транспарантами "СС Галичина - ганьба України" проривалися, щоб надавати стусанів "воякам" УПА. Не пустили.


Неподалік свою "засідку" на УПАшників влаштували комуністи. Їх було ще менше, ніж людей Вітренко, і вели вони себе досить тихо. Схоже, холод дійсно не сприяє політичній активності. Ближче до вечора представники всіх течій розійшлися по домах, пише ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Прихильники Вітренко побилися з ОМОНом у Києві (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути