четвер, 14 червня 2007 17:17

При держзакупівлях чиновники "підрівняли" бюджет на 10 мільярдів гривень

 Тендерна палата України виявила з початку року порушення законодавства при використанні державних коштів їх розпорядниками на суму 10,497 млрд. грн., що становить 96,5% досліджених з початку року держзакупівель.

Про це повідомив голова правління Тендерної палати України Володимир Лаба сьогодні на прес-конференції.

За його словами, всього з початку року було досліджено 4 тисячі держзакупівель на загальну суму 10,875 млрд. грн.

Лаба зазначив, що основними причинами таких порушень законодавства залишаються: навмисне обмеження конкуренції, прояв корупції на всіх етапах держзакупівель, лобіювання інтересів окремих учасників, неправильне застосування положень законодавства або навіть пряме ігнорування і навмисне ухилення замовниками від виконання вимог закону, а також незабезпечення прозорості під час проведення торгів.

Слідством, за словами Лаби, може бути розкрадання значних державних коштів через лобіювання участі в торгах так званих "своїх фірм", "фіктивних підприємств", проведення "фіктивних торгів", "відкати" і корупція і, як результат, завищення закупівельних цін на товари, роботи і послуги, а також погіршення якості закупленої продукції.

При цьому він додав, що Тендерна палата України при виявленні під час розгляду документів і матеріалів з державних закупівель порушень законодавства у сфері держзакупівель направляла інформацію до відповідних органів на загальну суму 2,5 млрд. грн., пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «При держзакупівлях чиновники "підрівняли" бюджет на 10 мільярдів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути