Ексклюзиви
четвер, 17 квітня 2008 10:19

Президентський закон про Кабмін навряд чи приймуть - політолог

Перенесене на вівторок завершення розгляду президентського законопроекту про Кабінет Міністрів навряд чи завершиться результативним голосуванням правлячої коаліції. Так оцінили перспективи ухвалення закону в інтерв"ю "Німецькій хвилі" незалежні експерти.

Незацікавленість в єдності правлячої коаліції – такий мотив провалу голосування за президентський законопроект назвав директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов: "Тому що Блок Юлії Тимошенко та політичні сили, які входять у фракцію НУНС, грають сьогодні в різні ігри. В тому числі, з Партією регіонів, в тому числі з конституційною комісією, в тому числі з Медведчуком".

Водночас, керівник Інституту демократії Сергій Таран вважає, що якби закон про Кабмін не скорочував, а посилював повноваження уряду, це могло б стати гарантією підтримки Блоком Тимошенко Віктора Ющенка на другий президентський термін.

Натомість, президентський законопроект робить уряд залежним від президента. Як вважає експерт, ціною підтримки президентського законопроекту є ухвалення коаліцією вигідних БЮТ законів про імперативний мандат та ухвалення урядової програми дій, яка гарантує чинному уряду імунітет до відставки на рік.

Зараз ви читаєте новину «Президентський закон про Кабмін навряд чи приймуть - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути