Ексклюзиви
понеділок, 19 березня 2007 17:21

Президентом Франції несподівано може стати Франсуа Байру

Двох вірогідних кандидатів на пост президента Франції - Ніколя Саркозі та Сеголен Руаяль - несподівано майже наздогнав по рейтингу лідер центристів Франсуа Байру. Згідно опитуванням, якщо він пройде в другий тур, то з однаковим успіхом переможе і Руаяль, і Саркозі. До того ж Жак Ширак може оголосити його своїм наступником.

Президентська кампанія у Франції вийшла на фінішну пряму. Сьогодні увечері будуть названі всі претенденти на цей пост. Тим часом трійка лідерів вже визначена: впритул один до одного йдуть кандидати від правих, лівих і центристів.

Згідно останнім опитам, лідером у французів як і раніше залишається міністр внутрішніх справ Ніколя Саркозі. У нього - 29,5%. Друге місце займає кандидат від соціалістів Сеголен Руаяль з 25%. Третім став лідер центристів Франсуа Байру, який за останні місяці несподівано піднявся в рейтингах, і якого зараз підтримує 21%. Голова ультрарадикального Національного фронту Жан Марі Ле Пен, який в листопаді минулого року упевнено йшов на третій позиції, зараз набирає тільки 12,5%. У решти кандидатів шанси й зовсім незначні - на рівні 3%.

Появу в трійці лідерів кандидата від центристів політологи називають найдивовижнішим політичним феноменом у Франції за останні 30-40 років, повідомляє Газета.ру.

Зараз ви читаєте новину «Президентом Франції несподівано може стати Франсуа Байру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути