вівторок, 27 березня 2018 19:55

Президент Молдови засудив рішення уряду вислати дипломатів РФ

Президент Молдови засудив рішення уряду вислати дипломатів РФ
Президент Молдови Ігор Додон розкритикував рішення свого уряду про вислання з країни російських депутатів. Фото: А-tv

Президент Молдови Ігор Додон засудив рішення вислати з країни російських депутатів, яке прийняв уряд.

Глава держави вважає це черговою антиросійською провокацією і обіцяє, що робитиме все, щоб від цього не постраждали молдавсько-російські відносини, про це він написав на сторінці в Facebook.

"Вкрай обурений рішенням уряду Молдови про висилання з країни російських дипломатів. Категорично засуджую цю чергову антиросійську провокацію", - написав президент.

Ігор Додон наголосив на тому, що у Молдови немає ніяких союзницьких зобов'язань перед Великою Британією та іншими членами НАТО, аби робити подібні кроки з принципу блокової солідарності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Молдові провели маніфест за об'єднання з Румунією

Також президент нагадав, що під час візиту російського посла до Молдови, усі урядовці погодились з тим, що потрібно налагоджувати відносини з РФ. На фоні цього рішення уряду видається ще більш абсурдним.

"Удвічі абсурдно вчинити подібний крок в даний час, після візиту в Молдову заступника міністра закордонних справ Росії Григорія Карасіна, в ході якого представники всіх гілок влади нашої країни висловилися за відновлення нормальних відносин з Москвою", - зауважив Додон.

Нещодавно, президента Молдови Ігора Додона позбавляли його повноважень. Рішення про це прийняв суд, після заяви депутатів про те, що глава держави порушує закон.

Зараз ви читаєте новину «Президент Молдови засудив рішення уряду вислати дипломатів РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути