Ексклюзиви
понеділок, 24 липня 2017 18:21

Представники США шлють Порошенко меседжі через Fox News, - експерт

Представники США шлють Порошенко меседжі через Fox News, - експерт

"Рак корупції" завдає шкоди цілісності держави Україна більше, аніж російська агресія - саме цей меседж, на думку політолога Кирила Молчанова, був насправді головним в авторській колонці екс-прес-секретаря Державного департаменту США Адама Ерлі в американському виданні Fox News. У своєму блозі для "Кореспондента" Молчанов вказує, що найбільш резонансною для України має стати наступне: "комітет із закордонних справ Палати представників став головним голосом в питанні корупції в Україні, там збираються заслухати [результати] діяльності низки українських бізнесменів та політиків". Практично всі, ким зацікавилися американці, дуже наближені до президента України, наголошує Молчанов, а саме йдеться про Валерію Гонтареву (де-факто голова НБУ - ред.), Олександра Грановського (народний депутат України від БПП - ред.), а також про Сергія Алексєєва.

Політолог дивується з приводу того, що найбільший галас навколо статті американського дипломата на ресурсі, що входить до медіа-холдингу президента США Дональда Трампа, здійняли так звані громадські активісти, а насправді - високооплачувані керівники та співробітники грантових структур, які декларують боротьбу з корупцією. Зокрема, глава правління "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін. Ця та подібні їй структури щедро фінансувалися за попередньої адміністрації президента-демократа Барака Обами. Перемога Трампа стала для них неприємною несподіванкою, що загрожує їм серйозним аудитом та і переглядом грантових програм.

Спровокувати гостру реакцію американців могло і те, що "в Україні не соромляться робити замах на інтереси навіть великих компаній (таких як Dragon Capital) і американських громадян". Кирило Молчанов нагадує слова генерального директора Dragon Capital Томаша Фіали: "обшуки є спробою уряду чинити тиск на банк, активи якого були захоплені соратниками президента Петра Порошенка, серед яких і український депутат Олександр Грановський". За словами політолога, Грановський вже давно на слуху, адже він відомий історією з одеським аеропортом і його так званою реконструкцією. Щоправда, цього вперто не хоче помічати ані президент, ані його фракція. Тож Петро Порошенко сам винен, що представники Штатів шлють йому меседжі через Fox News".

Аналізуючи колонку Адама Ерлі Кирило Молчанов акцентує: "на третьому році президентства Порошенка дуже складно пояснювати як західним партнерам, так і народу України, що в усіх бідах винні "попередники". На думку політолога, "вже є конкретний запит на притягнення до відповідальності представників нинішньої влади". Політолог робить висновок: "можна, звичайно, розцінювати публікацію як чергове занепокоєння західних партнерів відсутністю прогресу в боротьбі з корупцією, але тепер вони вже не заявляють цього на спільних брифінгах, а шлють відкрите послання через ЗМІ. І недооцінювати вплив статті не можна - охоплення будь-якого розділу на Fox News величезне, а передруки з'являються на сайтах різних країн".

Зараз ви читаєте новину «Представники США шлють Порошенко меседжі через Fox News, - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути