Ексклюзиви
пʼятниця, 13 травня 2022 10:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Представник РФ в ООН розродився брехнею про українських "дітей-бойовиків"

Представник РФ в ООН розродився брехнею про українських "дітей-бойовиків"
Це не перша дезінформація, яку поширює постійний представник Російської Федерації в ООН. Фото: eastnews.ua

Постійний представник Російської Федерації в ООН Василь Небензя заявив, що в Україні нібито є дитячі табори для підготовки бойовиків.

Фейк про те, що в Маріуполі нібито діяв дитячий притулок "Пілігрим", в якому дітей віком від 7 до 18 років робили бойовиками, представник Кремля розповів 12 травня на засіданні Ради безпеки.

"У деяких регіонах України були створені табори для дітей. Однією з таких установ став притулок "Пілігрим", де з дітей готували майбутніх бойовиків", - заявив Небензя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворожі пропагандисти намагаються дискредитувати українських біженців

Це не перша дезінформація, яку поширює Небензя. Раніше він цинічно звинуватив українську владу у наклепі після того, як спливли факти про звірства росіян у Бучі. Представник РФ наполягав на тому, що трагедія в Бучі - українська провокація.

Також Небензя заявляв, що "події в Україні - це проксі-війна колективного Заходу", а західні країни нібито "чекали на момент і готувалися до економічного протистояння".

У березні постпред РФ говорив, що насправді в Маріуполі майже одноголосно підтримували ДНР 2014 року, а тепер туди прийшли "нацисти і бандерівці", які мстяться за це, вбиваючи мирних жителів і розстрілюючи будинки. Він заперечував, що Росія бомббардує місто, попри численні докази цього.

Зараз ви читаєте новину «Представник РФ в ООН розродився брехнею про українських "дітей-бойовиків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути