Ексклюзиви
пʼятниця, 04 квітня 2014 21:01

"Правий сектор" знайшов свідка, який бачив вбивство Сашка Білого - ЗМІ

"Правий сектор" знайшов свідка, який бачив вбивство Сашка Білого - ЗМІ
Фото: radio24.ua

У п'ятницю, 4 квітня, у Києві відбулося засідання тимчасової слідчої комісії, що займається з'ясуванням обставин загибелі Олесандра Музичка, у народі Сашка Білого, повідомляє tsn.ua.

Під час засідання, зокрема, МВС оприлюднило запис розмови Музичка по мобільному: "То що, точно не зможеш ніяк Саня завтра заїхати? - Як я буду їхать на з'їзд партії з рівненськими, волинськими пацанами, з зарядженими автоматами, кулеметами?

Автоматами, пулеметами, гранат візьмем ящик, да". Окрім усього перерахованого в розмові, у Білого вилучили, ще й пістолет Макарова, з якого він відстрілювався. І саме з цьго пістолета, кажуть слідчі, застрелив себе сам. Слідчі стверджують: зброя належала працівникові ДАІ.

"Цей пістолет був добутий під час нападу. Я не говорю, що цей напад був здійснений Музичком, але пістолет був отриманий під час нападу на працівників ДАІ у Тернопільській області та Закарпатській областях, два пістолета Макарова", - повідомив радник міністра внутрішніх справ Віктор Чалован. Інспектори ДАІ у свою чергу підтвердили, що нападом керував саме Музичко.

Затримувати порушника у Рівному зі столиці виїхав 21 співробітник спецпідрозділу "Сокіл". Сам факт присутності у Рівному столичних бійців обурив представників "Правого сектору".

"Якщо людина ходить і з нею ходять 11-15 людей, які мають із собою зброю, посилати на проведення спецоперації працівників Ровненського УБОЗа "Сокол" керівництво вважало не за доцільне", - пояснив на це заступник начсальника ГУБОЗ Віталій Стрижак.

Зі зброї, яка належала даішникам, Музичко, коли втікав, кілька разів поцілив у правоохоронця. При цьому він зробив 9 пострілів із пістолета Макарова, боєкомплект якого складає всього 8 патронів.

"Для того, щоб умовно збільшити боєкомплект пістолета, потрібно дослати патрон в патронник і потім снарядити обойму і ще раз добавити", - зауважив Чалован.

Від убозівців Музичко тікав угору. Поранений у плече спецпризначинець кілька разів влучив утікачеві в ноги. Коли вже решта групи наздогнала підозрюваного, пролунало ще два постріли. Музичка повалили на землю та намагалися викрутити руку з пістолетом. "В ході боротьби пролунав ще один постріл. Музичко вистрілив випадково, він боровся. Це була боротьба, наскільки спрівробітники "Соколу" доповіли в ході службового розслідування - ця куля була роковою", - додав Чалован.

Як доказ того, що стріляв саме Музичко, слідчі наводять гільзи, які знайшли під тілом. Проте у "Правому секторі" жодному слову не вірять. У Рівненському осередку провели власне розслідування.

"Наша версія така: його догнали, уже раненого в ногу спереді і ззаду, повалили на землю, викрутили руки, одягнули кайданки, відтягнули на 20 метрів до польової дороги, розвернули. Розрізали чи порвали футболку – глянули що нема бронижелета, і вистрелили три рази з відстані метр", - заявив Сергій Пандрак, друг Олександра Музичка. Крім того, активісти стверджують, що мають свідка. Але спілкуватися з ним нададуть можливість лише тимчасовій слідчій комісії. Міліція каже, що всі версії "Правого сектору" - просто балачки, а остаточну крапку у справі 22 квітня поставить Генеральна прокуратура, зауважив слідчий ГПУ Андрій Ткачук.

Нагадаємо, що спецкомісія МВС переконує, що силовики законно затримували Сашка Білого. Порушень силовиків не знайшли.

Зараз ви читаєте новину «"Правий сектор" знайшов свідка, який бачив вбивство Сашка Білого - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути