Ексклюзиви
пʼятниця, 12 жовтня 2007 09:32

Прапори ОУН-УПА спалять у Сімферополі 14 жовтня

Прапори ОУН-УПА спалять у Сімферополі 14 жовтня

Кримський молодіжний рух Прорив має намір зірвати акцію українських націоналістів, які планують провести 14 жовтня в Сімферополі біля пам"ятника Тараса Шевченка мітинг із нагоди 65-ліття створення Української повстанської армії, яка вела боротьбу проти радянських військ під час Великої Вітчизняної війни.

Про це заявив лідер Прориву Олексій Добичин.

"Кримський Прорив не допустить шабашу фашистських недобитків з УПА в кримській столиці. Зрадникам - гідна відплата, фашистам - смерть", - заявив він.

За словами представниці Прориву Надії Полякової, в неділю о 09:30 активісти руху мають намір покласти траурні вінки до пам"ятника жертвам ОУН-УПА в Сімферополі на площі Радянській, а також провести тут спалювання чорно-червоних прапорів Української повстанської армії.

"Після цього ми маємо намір переміститися до площі біля пам"ятника Шевченка, де планують свій мітинг націоналісти. Ми проведемо тут спалювання прапорів УПА, прямо на їх очах, а також розгорнемо плакати Смерть фашистським недобиткам", - стверджує Полякова.

"Ми займемо площу біля пам"ятника Шевченка. Нас буде багато", - підкреслила вона.

Нагадаємо, відзначити 63-у річницю звільнення України від фашистських загарбників, 65-у річницю створення УПА і свято Покрову в центрі Києва 14 жовтня планують громадські організації, а також Всеукраїнське об"єднання Свобода і Комуністична партія України.

Кандидат у депутати Верховної Ради від блоку Юлії Тимошенко Андрій Шкиль ініціює визнання 14 жовтня державним святом.

Київська влада звернулася до суду з проханням обмежити проведення 14 жовтня масових акцій політичними силами та громадськими організаціями.

За матеріалами РИА Новый Регион

Зараз ви читаєте новину «Прапори ОУН-УПА спалять у Сімферополі 14 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути