Ексклюзиви
четвер, 09 жовтня 2008 19:20

ПР пропонує скасувати обов"язкову явку виборців

Законопроект про внесення змін до закону про вибори народних депутатів пропонує скасувати норму про 50%-ву явку виборців на позачергових парламентських виборах, повідомила автор законопроекту Олена Лукаш (фракція Партії регіонів).

Лукаш зазначила, що якщо і проводити позачергові вибори, то потрібно бути дуже чесними і, виділяючи із державного бюджету понад 400 млн. грн. на проведення таких виборів, необхідно визначити правила, за якими ці вибори проводитимуться.

За словами Лукаш, її законопроект пропонує повернутися до старого способу формування виборчих комісій. Зокрема, формувати виборчі комісії з представників парламентських політичних сил.

У законопроекті також пропонується, щоб при уточненні списків виборців свої дані не надавали Державна прикордонна служба і Державна податкова адміністрація. Лукаш нагадала, що на минулих позачергових виборах через дію цієї норми багато громадян України не змогли взяти участі у голосуванні.

Крім того, автор законопроекту пропонує скасувати норму про проведення державних закупівель для проведення виборів.

У законопроекті також пропонується змінити норму про порядок виготовлення бюлетенів. Зокрема, якщо якийсь технічний політичний проект зніматиметься із реєстрації під час друкування бюлетенів, щоб у бюлетенях була проставлена позначка "вибув".

Крім того, законопроект пропонує внести ще низку технічних змін.

Коментуючи позицію БЮТ, депутати якого заблокували парламентську трибуну і президію, не давши продовжити роботу парламенту на вечірньому засіданні, Лукаш сказала: "Сьогодні БЮТ продемонстрував безвідповідальність перед можливими фальсифікаціями виборчого законодавства, продемонстрував свою стратегію щодо тотального оскарження результатів цих виборів", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «ПР пропонує скасувати обов"язкову явку виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути