Ексклюзиви
понеділок, 12 травня 2008 10:17

Повторні позачергові вибори мера Києва відбудуться восени

Голова фракції блоку свого імені у Верховній Раді Володимир Литвин допускає проведення повторних позачергових виборів мера Києва восени.

Про це він сказав в ефірі телекомпанії "ICTV" увечері 11 травня.

"Швидше за все, це (вибори) буде не після травня, а ближче до осені", - сказав він.

Литвин уважає, що столиця відображає концентровану боротьбу за владу в країні й основні учасники виборів у Києві просто готуються до загальнонаціональних виборів.

"На київські вибори пішли міністри, віце-прем"єри, посадові особи ще вищого рангу, цілком очевидно, що якщо вони нічого не змогли зробити на рівні держави, вони нічого не зможуть зробити й на рівні Києва. Вони просто борються за Київ, здійснюючи репетицію перед парламентськими й президентськими виборами", - сказав він.

За його прогнозами, виходячи з нинішнього рейтингу кандидатів на посаду мера, на виборах переможе нинішній голова Києва Леонід Черновецький, але більшість Київради не буде його підтримувати.

"А тому, мабуть, що йому (мерові) доведеться або домовлятися, або може скластися така ситуація, що його повноваження Київрада не визнає, а виходить, будуть ще одні позачергові вибори", - уважає лідер БЛ.

Як повідомляло агентство, відповідно до результатів більшості соціологічних опитувань, лідери перегонів на посаду мера - Черновецький, депутат Київської міської ради Віталій Кличко, віце-прем"єр-міністр Олександр Турчинов, депутат Ради від НУНС, лідер Блоку свого імені Микола Катеринчук і колишній мер Києва Олександр Омельченко.

У березні Рада призначила позачергові вибори Київської міської ради й мера столиці на 25 травня, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Повторні позачергові вибори мера Києва відбудуться восени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути