Ексклюзиви
четвер, 07 грудня 2017 23:56

Постраждалим у Балаклії виділили ще 6 млн грн допомоги

Постраждалим у Балаклії виділили ще 6 млн грн допомоги
Раніше виділили 30 млн грн, проте їх виявилось недостатньо

Харківська ОДА вирішила виділити додатково 6 млн грн постраждалим від вибухів на складає боєприпасів у Балаклії. Відповідні зміни в Харківський обласний бюджет внесли 7 грудня на засіданні сесії облради.

Раніше виділили 30 млн грн. Їх виявилось недостатньо, повідомляють у Департаменті соціального захисту населення ОДА. Без розгляду залишились ще 430 заяв про надання грошової допомоги.

"Деякі сім'ї потребують такої допомоги. При першому обстеженні у їхніх будинках не були враховані зруйновані балкони, лоджії і т. п. Крім того, є сім'ї, які щойно повернулися у місто, вони теж потребують допомоги", – пояснює Степан Масельський, голова Балаклійської РДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три диверсії на військових складах за рік - де ще в Україні вибухали боєприпаси

Додаткові 6 млн грн спрямують також на одноразову виплату мешканцям області, які перебувають у складній життєвій ситуації. Щоб задовольнити потреби всіх заявників, до кінця року потрібно ще 20 млн грн, додають у відомстві.

"До кінця року у нас залишається ще 4 млн грн. Але для того, щоб задовольнити потреби всіх заявників, до кінця року нам потрібно ще 20 млн грн. Ті кошти, які сьогодні виділяються, – 6 млн грн – це реальні кошти, які підуть на допомогу нашим жителям. Лікування дороге, і ми повинні їх надати", – говорить директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Юрій Шпарага.

23 березня вибухнув склад боє­припасів військової частини у Балаклії на Харківщині. Вибухи повністю зруйнували чотири будинки барачного типу. 27 власникам купили квартири на вторинному ринку за 10 мільйонів гривень. Ще 39,5 мільйона роздали постраждалим як разову матеріальну допомогу. Загалом по допомогу до міської влади звернулися 3423 особи.

Зараз ви читаєте новину «Постраждалим у Балаклії виділили ще 6 млн грн допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути