Ексклюзиви
вівторок, 10 травня 2022 19:44

Постачатимемо зброю та навчатимемо українських військових: що сказала очільниця МЗС Німеччини під час візиту в Україну

Постачатимемо зброю та навчатимемо українських військових: що сказала очільниця МЗС Німеччини під час візиту в Україну
Німеччина буде співпрацювати з Нідерландами задля постачання Україні зброї. Фото: Getty Images

Німеччина планує передати Україні артилерійські системи одразу після навчання українських військових.

Але задовольнити всі потреби України Німеччина самотужки не зможе, сказала міністерка закордонних справ Анналена Бербок після зустрічі з Дмитром Кулебою на спільному брифінгу.

"Ми не можемо забезпечувати на 100 відсотків ту зброю, яка потрібна. Ми говорили про те, що можемо дати ще "Гепарди", але не маємо снарядів. Тому зараз намагаємося їх знайти. Наступним кроком будуть ще танки, гаубиці, ми надаватимемо можливості для боротьби з дронами й наземними військами", - заявила Бербок.

За її словами, німецька влада скоординувала зусилля з Нідерландами. Оскільки Німеччина не змогла надати достатню кількість гаубиць, то нідерландці заповнили квоту. Натомість Німеччина взяла на себе навчання українських військових, а зброю передадуть ЗСУ після їхнього підготування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Берліні назвали умову закінчення війни в Україні

"Ми незабаром почнемо готувати українських військових. Вже цими днями. І ми зробимо все, щоб разомі з Нідерландами надати 12 гаубиць. Сім ми вже пообіцяли. Це постачання завершимо, коли солдати пройдуть навчання і зможуть відразу ж використовувати", - додала вона.

Також Бербок заявила, що світ має повністю відмовитися від імпорту російських енергоносіїв.

"Ми чітко зрозуміли, що економічна залежність не може дати безпеку, якщо для агресора доля свого народу абсолютно байдужа. Нам треба звести залежність від російських енергоносіїв до нуля і назавжди", - наголосила міністерка.

Вона зазначила, що ніхто не може змінити географію Європи, однак ЄС має знати, що жодного порозуміння з Росією не може бути.

"Не можна відступити на жоден крок від санкцій. Після 24 лютого ми стоятимемо на боці України та вільного Києва", - запевнила Бербок.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок прибула в Україну. Вона побувала в Бучі на Київщині. Канцлер Німеччини Олаф Шольц доручив їй поїхати в Україну, щоб підкреслити солідарність Німеччини.

Зараз ви читаєте новину «Постачатимемо зброю та навчатимемо українських військових: що сказала очільниця МЗС Німеччини під час візиту в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути