четвер, 18 червня 2020 16:27

Посольства США, Канади і Німеччини закликали не переслідувати політичних опонентів

Посольства США, Канади і Німеччини закликали не переслідувати політичних опонентів
Посольства США, Канади і Німеччини просять владу не використовувати правосуддя для політичного переслідування опонентів

Посольства США, Канади і Німеччини просять владу не використовувати правосуддя для політичного переслідування опонентів. Зокрема, сьогодні, 18 червня, Печерський районний суд Києва повинен обрати запобіжний захід п'ятому президенту України Петру Порошенку.

Відповідні заяви були опубліковані посольствами в Twitter.

Так, посольство США в Україні заявило, що всі громадяни заслуговують рівного ставлення до себе відповідно до закону.

"В умовах демократії всі громадяни заслуговують на рівне і справедливе ставлення до себе відповідно до закону. Система правосуддя не повинна використовуватися для зведення політичних рахунків", - йдеться у зверненні.

У свою чергу, в посольстві Канади додають, що Україна пройшла важкий шлях і закликали владу в Україні і надалі дотримуватися демократичних принципів.

"З 2014 Україна пройшла важкий, але необхідний шлях демократичних перетворень. Наполеглива вимога суспільства дотримання порядку і закону чітко було вислововлено під час Революції Гідності. Сьогодні ці принципи залишаються основними і українці очікують, що уряд їх буде дотримуватися", - відзначили в посольстві Канади.

У той же час, посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен висловила надію, що не доведеться спостерігати за ситуацією, схожою з переслідуванням Юлії Тимошенко свого часу.

"Я тоді спостерігала за всіма судовими засіданнями у справі Юлії Тимошенко. Я дуже сподіваюся, що мені не доведеться знову зіткнутися з подібним досвідом", - цитують в посольстві Фельдгузен.

Нагадаємо, 10 червня Держбюро розслідувань вручило Порошенку підозру в тому, що він у 2018 році нібито схилив голову Служби зовнішньої розвідки до перевищення службових повноважень. Справа стосується призначення Сергія Семочко першим заступником голови Служби зовнішньої розвідки.

У свою чергу, адвокати Порошенко заявили, що підозру не було вручено, тому що за КПК - це повинен робити генпрокурор або керівник САП.

На думку експосла Канади Романа Ващука, виклик Порошенко до ДБР є "відкритою вендеттою" з поганими наслідками.

Також було оприлюднено спеціальну заяву представників Європарламенту, які закликали владу в Україні дотримуватися принципів верховенства права і європейських цінностей, і додали, що справа Порошенка буде під пильним наглядом інституції.

Раніше ексгенпрокурор Руслан Рябошапка назвав підозру п'ятому президенту Петру Порошенку, яку було підготовлено слідчими Державного бюро розслідувань, юридичним "трешем".

Зараз ви читаєте новину «Посольства США, Канади і Німеччини закликали не переслідувати політичних опонентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути