Ексклюзиви
пʼятниця, 14 листопада 2008 16:17

Після допиту в СБУ Коновалюк зажадав очної ставки з Ющенком

Служба безпеки України допитала депутата Верховної Ради від Партії регіонів Валерія Коновалюка за фактом розголошення ним державної таємниці.

Допит тривав близько 1,5 години.

Коновалюк зазначив, що замість того, щоб серйозно вивчити зміст документів, які свідчать про зловживання, якими було завдано збитків збройним силам і в цілому національній безпеці, слідчі вивчали його біографію.

Депутат заявив, що хоче наступний допит провести разом із Президентом Віктором Ющенком.

"Я думаю, що черговий допит, який буде або погоджено, або призначено, вже тоді хотів би провести разом з чинним Президентом Віктором Ющенком", - сказав він.

При цьому він додав, що не раз звертався до Президента з проханням про зустріч.

"Ми не раз зверталися до нього з проханням дати можливість зустрітися і поставити ті питання, які є в нашої слідчої комісії, але відповіді дотепер немає", - підсумував Коновалюк.

Крім того, він додав, що слідча комісія Верховної Ради, головою якої він є, вивчала не законність поставок зброї України до Грузії, а розслідувало те, що стосується колосальних збитків обороноздатності країни і фінансових зловживань, які виявила комісія.

СБУ порушила кримінальну справу за фактом розголошення відомостей, які являють собою державну таємницю.

1 жовтня в Інтернеті було опубліковано копію листа державної компанії з експорту й імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення "Укрспецекспорт" із грифом обмеження доступу, а також інтерв"ю Коновалюка з коментарем до цього документа.

Відповідно до висновку державного експерта з питань таємниць, відомості, наведені в зазначеному листі й інтерв"ю, є держтаємницею і мають гриф "Секретно", пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Після допиту в СБУ Коновалюк зажадав очної ставки з Ющенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути