понеділок, 18 лютого 2008 11:36

Посилену угоду з ЄС Україна хоче підписати у вересні

Україна сподівається у вересні 2008 року на саміті у Франції підписати посилену угоду з Європейським Союзом, заявив президент України Віктор Ющенко.

"Ми сподіваємося підписати посилену угоду з Євросоюзом на саміті у Франції у вересні", - сказав він на четвертій конференції інвестбанку "Ренесанс Капітал" у Києві у понеділок.

Президент України наголосив, що економічна інтеграція і політичні асоціації з Євросоюзом є ключовими завданнями України.

Коментуючи проведені вранці зустрічі спрямовані на початок роботи за угодою про зону вільної торгівлі з Євросоюзом, глава держави підкреслив значущість цього процесу для країни після вступу її до Світової організації торгівлі

"Сьогодні почали цей марафон. Сподіваюся, що за 10-11 місяців зможемо підписати цей документ", - відзначив він.

За його словами, на сьогоднішній зустрічі була сформована "структура процесу" по підготовці до підписання угоди.

Ющенко нагадав, що на долю Євросоюзу припадає близько третини товарообороту України, який торік склав $110 млрд. При цьому він відзначив, що за минулий рік зовнішня торгівля з Європою зросла на 25%.

Глава держави додав, що на долю Євросоюзу припадає також три чверті прямих іноземних інвестицій в Україну, повідомляє Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Посилену угоду з ЄС Україна хоче підписати у вересні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути