пʼятниця, 07 листопада 2008 08:08

Порошенко збільшить фонд гарантування вкладів на 1 мільярд

Суму коштів Фонду гарантування вкладів упродовж найближчого тижня буде збільшено на 1 млрд. грн.

Про це заявив на прес-конференції голова ради НБУ Петро Порошенко.

За його словами, ці кошти буде надано за рахунок перевищення доходів над витратами НБУ за 2008 рік. Відповідні зміни до кошторису Нацбанку було внесено радою НБУ на позачерговому засіданні 15 жовтня ц.р.

При цьому Порошенко підкреслив, що існує два шляхи збільшення Фонду гарантування вкладів. Перший полягає в тому, що Нацбанк передасть Фонду 1 млрд. грн. безоплатно, а не шляхом надання кредиту, як це заявлялося раніше. Другий шлях – перерахування 1 млрд. грн. Нацбанком до бюджету з подальшим зарахуванням цих коштів до Стабілізаційного фонду, з якого вони й будуть направлені на збільшення Фонду гарантування вкладів.

Порошенко підкреслив, що таке збільшення Фонду гарантування вкладів стало можливим після ухвалення антикризового закону.

Загальна сума коштів, закумульованих Фондом гарантування вкладів на 1 жовтня 2008 року становила 1 млрд. 689 млн. грн., повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко збільшить фонд гарантування вкладів на 1 мільярд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути