Ексклюзиви
четвер, 16 травня 2019 10:25

Порошенко впливатиме на політику незалежно від того, чи братиме в ній участь

Автор: Сергій Старостенко
  Мирослав Гай
Мирослав Гай

Порошенко - уже історична постать. І надалі він впливатиме на політику України незалежно від особистої участі в політичному життя. Він в масовій свідомості є людиною, робота якої уже привела до тектонічних змін у суспільстві, - вважає волонтер і військовий Мирослав Гай.

Які прорахунки Петра Порошенка призвели до втрати його підтримки серед населення?

Коли у 1945 році голосували за Черчилля, він отримав наднизьку підтримку, хоча ця людина врятувала Британію від гітлерівської загрози і повної поразки у ІІ Світовій війні.

Янукович взагалі був бандит і грабіжник, всі знали, що він віджимав бізнес. І що, це завадило 50-ти відсоткам країни за нього проголосувати? Це глобальні якісь процеси, які треба досліджувати.

Можливо, якби Петро Олексійович мав кращу комунікацію з громадянами і більше витрачав на неї часу, результат був би інший.

Які назвете основні здобутки Порошенка?

Це реформи, які дозволили Україні стати ближчою до Європи. Ми безвіз отримали не просто так, а виконавши ті завдання, які перед нами поставили – провівши ряд реформ.

Зараз під російським впливом восьма частина Донбасу, а 5 років тому була захоплена половина

Друге - це зупинка російської агресії. Ми відвоювали дуже багато територій. Зараз під російським впливом восьма частина Донбасу, а 5 років тому була захоплена половина.

Стратегічні реформи були проведені. Децентралізація. Зараз ухвалили закон про мову. Це ініціатива Порошенка.

Зміцнення збройних сил України.

Заснування Української помісної православної церкви не було б можливе без Порошенка. Можливо, хтось скаже, що в 21 сторіччі це питання неважливе. Я сам - людина нецерковна. Але що українська церква – це питання не віри, а національної безпеки. За неї боролися століттями і вчені, науковці та церковники, ішли в ГУЛАГ або на розстріл. Всі розуміли, що це надважлива інституція для суспільства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко поговорив із Меркель про посилення тиску на Москву

Порошенко – перший президент України, до якого люди прийшли подякувати. У мене було враження, що я потрапив на рок-концерт. Він сам не очікував такої реакції людей.

Вибори в Україні пройшли найпрозоріше за всі роки незалежності. Це тест на демократію. Ми пройшли від масових фальсифікацій за Януковича до дебатів на стадіоні

Порошенко - уже історична постать. І надалі він впливатиме на політику України незалежно від особистої участі в політичному життя. Він в масовій свідомості вже є людиною, робота якої уже привела до тектонічних змін у суспільстві, хто б що не казав. Ці зміни дозволять Україні зберегти себе в сучасному світі і продовжити рух до цивілізації.

  Петро Порошенко в масовій свідомості є людиною, робота якої уже привела до тектонічних змін у суспільстві
Петро Порошенко в масовій свідомості є людиною, робота якої уже привела до тектонічних змін у суспільстві

Незалежно від того, чи наступна команда буде дослухатися до його порад, чи ні?

Вибори в Україні за оцінками всіх міжнародних спостерігачів пройшли найпрозоріше за всі роки незалежності. Це визнають навіть в РФ. Це означає, що Україна змогла закріпити і розбудувати демократичні інституції, бо вибори – це тест на демократію. Ми пройшли від масових фальсифікацій за Януковича до дебатів на стадіоні.

Хай навіть до влади приходить комік. Але це демократія.

Інтерв'ю з Мирославом Гаєм читайте у свіжому номері журналу Країна.

Президент Петро Порошенко після завершення президентської каденції залишається в політиці для захисту європейського та євроатлантичного курсу України.

"У тому, щоб захистити європейський та євроатлантичний курс України, вбачаю для себе головний сенс і мотивацію залишатися в політиці і після того, як невдовзі складу повноваження президента України", - сказав Порошенко під час виступу на акції "Перша хвилина миру", повідомляє Укрінформ.

За його словами, ЄС і НАТО є запорукою єдності і безпеки на нашому континенті, а також є гарантією національної безпеки України та безпеки кожного українського громадянина.

За результатами другого туру виборів президента Петро Порошенко набрав 24,45% голосів виборців, його опонент Володимир Зеленський - 73,22%. Кількість голосів виборців поданих за Петра порошенка склала 4 522 450 голосів виборців проти 13 541 528 голосів за Володимира Зеленського.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко впливатиме на політику незалежно від того, чи братиме в ній участь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути