пʼятниця, 30 червня 2017 12:24

Порошенко відреагував на петицію про розблокування "Вконтакте"

Порошенко відреагував на петицію про розблокування "Вконтакте"
Президент Петро Порошенко відхилив петицію, в якій понад 25 тисяч осіб попросили його скасувати блокування соціальної мережі "ВКонтакте". Фото: УНІАН

Президент Петро Порошенко відхилив петицію, в якій понад 25 тисяч осіб попросили його скасувати блокування соціальної мережі "ВКонтакте".

Відповідь на петицію був опублікований у четвер, 29 червня, повідомляє Lb.ua.

Президент пояснив, що власник соціальної мережі, холдинг Mail.ru Group, співпрацює зі спецслужбами Росії в зборі, зберіганні та використанні персональних даних та особистого листування громадян України. Це створює умови для вербування українців, що в умовах збройних дій створює загрозу для держави.

Також "ВКонтакте" використовується російською пропагандою, вважає президент. Як приклад він наводить російського бойовика Сергія Жука ("Москва"), який під іменем Степана Мазури веде псевдопатріотичні пабліки, як-от "Ми патріоти України", "Українська революція", "Всі на майдан" тощо.

Соціальну мережу використовували також під час спроби влаштувати в Києві акції протесту під проводом так званих "Революційних правих сил", вказує Порошенко.

Виходячи з пріоритетів національних інтересів України та з огляду на реальні загрози національній безпеці, Порошенко вважає рішення заборонити "ВКонтакте" адекватним і законним заходом. Тому петицію підтримувати він не збирається.

Петиція з вимогою скасувати блокування "ВКонтакте" стала першою більш ніж за рік, за яку підписалися необхідні 25 тисяч громадян.

16 травня президент Петро Порошенко ввів в дію рішення РНБО, згідно з яким було розширено список фізичних і юридичних осіб РФ, щодо яких введено санкції. До розширеного списку увійшли 1228 фізичних і 468 юридичних осіб. Зокрема, в Україні заборонено доступ до соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники", а також до Mail.ru і "Яндексу".

Зараз ви читаєте новину «Порошенко відреагував на петицію про розблокування "Вконтакте"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути