Ексклюзиви
пʼятниця, 29 січня 2016 00:49

Порошенко таємно роздав генеральські звання - ЗМІ

Порошенко таємно роздав генеральські звання - ЗМІ
Фото: http://zn.ua

Президент України Петро Порошенко закритим указом №735/2015 роздав генеральські звання низці чиновників. Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на джерела в Адміністрації президента. Звання були присвоєні ще 31 грудня 2015 року.

Зокрема, заступнику генпрокурора - головному військовому прокурору Анатолію Матіосу було присвоєно звання державного радника юстиції II класу, яке відповідає званню генерал-лейтенанта. До цього Матіос мав звання генерал-майора СБУ.

Крім того, 30-річному заступнику генпрокурора - начальник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницкому присвоєно звання державного радника юстиції ІІІ класу, яка відповідає званню генерал-майора. Таке ж звання присвоєно 36-річному заступнику генпрокурора Роману Говді.

Також генерал-майора отримав начальник Служби безпеки президента України Управління державної охорони України Юрій Федоров. Федоров працював в особистій охороні Порошенко, коли той був секретарем РНБО і був його помічником, коли нинішній президент був народним депутатом.

За даними джерела АП, за останні півтора року Федоров вже двічі отримував звання достроково – підполковника та полковника.

Як повідомляє ZN.UA в списку на присвоєння звань є ще чотири чиновника, але хто вони – невідомо. Через те, що указ закритий, виданню не вдалося отримати повний список. Матіос і Холодницький підтвердили інформацію про присвоєння звань. Однак, за їх словами, вони дізналися про це в середині січня.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко таємно роздав генеральські звання - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути