пʼятниця, 27 липня 2018 14:58

Порошенко став головним архітектором конфлікту НАБУ і САП

Порошенко став головним архітектором конфлікту НАБУ і САП
Конфлікт між керівниками НАБУ і САП спроектував президент Петро Порошенко. Фото: DW

Боротьба Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вплине на ефективність розслідувань. Її головний архітектор — президент Петро Порошенко.

Про це Gazeta.ua розказав Віктор Чумак, позафракційний народний депутат:

"Боротьба між НАБУ і САП не йде на користь Україні. Призведе до неефективної взаємодії. У цій ситуації програли ми. Але є і ті, хто виграв — президент Петро Порошенко, його друзі Ігор Кононенко, Олександр Грановський, генпрокурор Юрій Луценко. Вони стануть арбітрами між Холодницьким і Ситником. Будуть знати, що робиться у кожному органі та контролювати їх діяльність, готувати компромати. Для Порошенка це вигідна ситуація. Президенту потрібен такий контроль, щоб його друзів-корупціонерів не посадили. Він головний архітектор цієї ситуації.

Порошенко не рахується із думкою журналістів і громадськості. Він чудово знає, що робить і говорить. Коли відмовлявся створювати антикорупційний суд, був свідомим, як і зараз, коли виступає проти створення антикорупційних органів.

До виборів політики говорили антикорупційні меседжі. Тепер, коли отримали владу, змінили їх. Поміняти цю ситуацію зможе тільки нова влада та система. Змінити такий стан речей в політиці, економіці неможливо, поки олігархи залишаються при владі. Потрібно відновлювати довіру до правоохоронних органів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це сигнал для всіх прокурорів": у Раді відреагували на догану Холодницькому

26 липня КДКП не звільнила з посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, але визнала обґрунтованими скарги щодо дисциплінарних порушень. Його підозрюють у втручанні у слідство. У середині липня дисциплінарна комісія також рекомендувала не звільняти Холодницького.

Напередодні засідання комісії 33 прокурори САП підписали звернення із засудженням тиску на комісію щодо Холодницького. Прокурори наголосили на своїй незалежності у роботі.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко став головним архітектором конфлікту НАБУ і САП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути