Ексклюзиви
середа, 22 травня 2019 23:46

Порошенко прокоментував розслідування щодо нього

Екс-президент України Петро Порошенко на "Книжковому Арсеналі" в Києві прокоментував низку розслідувань проти нього. Їх розпочали після закінчення терміну його повноважень як глави держави.

Автор: Gazeta.ua
  П'ятий президент України Петро Порошенко на "Книжковому арсеналі" прокоментував звинувачення на свою адресу
П'ятий президент України Петро Порошенко на "Книжковому арсеналі" прокоментував звинувачення на свою адресу

"Це ознака початку парламентської виборчої кампанії. Я уважно стежу за звинуваченнями не від моїх ворогів, а від ворогів України. Подається заява у слідчі органи, що українські військові кораблі, які йшли обороняти Азовське узбережжя Маріуполя в рамках ротації, це - провокація проти РФ. П'ята колона намагається перекласти відповідальність на владу України. Ми цього не дозволимо", - заявив Петро Порошенко.

"Інший "політичний діяч з п'ятої колони" пише: потрібно звинуватити Порошенка в тому, що він тиснув незрозуміло на кого, щоб Україна отримала томос. Я готовий за це відповідати. Вважаю, це був правильний крок", - додав екс-президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Арсеналі презентували більше 50 книг ветеранів війни

Порошенко прокоментував звинувачення у нібито незаконних наказах для ЗСУ і підписанні мовного закону.

"Намагаються звинуватити, що у 2014 році я віддав наказ на контрнаступ. Після десятиденного режиму одностороннього припинення вогню по наших військах вели вогонь з усіх засобів, включаючи стрілецьку зброю, артилерії, мінометів. Тоді ми звільнили 2/3 окупованого Донбасу. Якщо це був злочин проти України - я готовий нести відповідальність", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо заповнимо українською і мультики, і порнуху, ми переможемо – Журавель

"Вони збираються притягнути мене до відповідальності за підписання закону про мову. Я теж готовий. Кримінальна справа щодо Керченської протоки - це атака на армію. Кримінальна справа щодо томосу - це атака на віру, кримінальна справа щодо мовного закону - це атака на мову. Все чітко за програмою, але нічого у них не вийде", - заявив п'ятий президент України.

Сьогодні САП почала розслідування проти Порошенка і Кононенка за підозрою в махінаціях в енергетичному секторі.

Раніше Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування за фактом можливої державної зради президента Петра Порошенка. Заяву подав колишній заступник глави Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов. Розслідування проводиться за 3 статтями: дії, спрямовані на насильницьку зміну чи захоплення державної влади; державна зрада; перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень. Йдеться про події 25 листопада 2018-го, пов'язані зі здійсненням переходу корабельною групою ВМС ЗС України з Чорного до Азовського морів у районі Керченської протоки.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко прокоментував розслідування щодо нього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути