Ексклюзиви
неділя, 21 травня 2017 11:45

Порошенко пообіцяв заборонити "колорадську" стрічку

Порошенко пообіцяв заборонити "колорадську" стрічку

Георгіївську стрічку заборонять в Україні. Про це заявив президент Петро Порошенко під час церемонії вшанування пам'яті жертв політичних репресій.

"Закон про заборону георгіївських стрічок я теж підпишу, щойно він надійде до мене з Верховної Ради. Чому? Тому що це не є символіка Другої Світової війни. Ця символіка - символ агресії проти України... Тому що обвішані цими стрічками бойовики вбивають наших воїнів кожного дня та ночі", - передає слова глави держави кореспондент УНН.

Георгіївська стрічка - стрічка у вигляді смужки з трьома чорними і двома жовтими або помаранчевими смугами. Геральдичний елемент, що використовувався в системі державних нагород Російської імперії у другій половині XVIII — початку XX століть. Останнім часом в Україні сприймається як знак належності до російського імперського простору. За схожість з окрасом відомого сільськогосподарського шкідника, стрічка отримала назву "колорадська".

16 травня 2017 року Верховна Рада схвалила проект закону про заборону публічного використання, демонстрацію або носіння георгіївської стрічки в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко пообіцяв заборонити "колорадську" стрічку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути