Ексклюзиви
четвер, 27 липня 2017 19:49

Порошенко побачив зраду Саакашвілі - експерт

Порошенко побачив зраду Саакашвілі - експерт
Президент Петро Порошенко вважає, що Міхеіл Саакашвілі зрадив його особисто - політолог Олександр Кочетков. Фото: nbnews.com

Президент Петро Порошенко вважає Міхеіла Саакашвілі зрадником для себе, того позбавив його громадянства. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Кочетков.

"Позбавлення українського громадянства Саакашвілі пов'язане із нещодавнім візитом Петра Порошенка у Грузію. Але це вже остання крапля. Порошенко знав і раніше, що колишній грузинський президент приховав певні обставини біографії, що він під судом і слідством.

Насправді Порошенко, як і всі українські президенти, із певним часом починає відчувати себе якимось самодержцем, імператором. Починає діяти не в рамках демократичних процедур, де є не тільки права але і обмеження для керівника будь-якого рівня, включно із президентом. Вважає, що йому можна все — дати-забрати, нагородити і покарати кого завгодно. Що це не держава в його посаді дала громадянство Саакашвілі, а він особисто із власної кишені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада стала жахливіша, ніж за Януковича – експерт

Саакашвілі перейшов до відкритої критики президента із погрозами. Мовляв, прийдемо до влади і з вами розберемося. А Порошенко і його оточення зараз готуються до можливих дострокових виборів — як парламентських так і президентських. Прибирають із політичного поля тих, хто їм заважає, і піднімають тих, хто допомагає. Наприклад, Ляшка, партію Надії Савченко, Рабіновича. Їх Адміністрація президента підтримує. Якщо Порошенко знатиме, що виграє дострокові вибори і тим самим продовжить своє перебування на посаді, то піде на них. Рішення немає, але підготовка вже йде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Печерський суд завів справу на Петра Порошенко через фінансування російської армії

Зараз створена картинка — тільки-но президент взнав про нові подробиці біографії Саакашвілі, зразу відреагував. Хоча насправді це відносини між Петром Олексійовичем і Міхеілом Ніколозовичем. Порошенко вважає, що той його зрадив. Він його взяв до України, пригрів, дав можливість перезапуску політичної кар'єри із прицілом на керівництво у Грузії. Замість цього Сакашвілі почав підсиджувати Порошенка.

Саакашвілі достатньо розумний, поки сидітиме у США або Європі. А позбавлення його українського громадянства використає для піару. Потім спробує повернутися, якщо буде гарантія що не арештують. Мабуть в Україні проти нього ініціюють якісь карні справи, пов'язані з його роботою на посаді голови Одеської облдержадміністрації", - розповів політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Позбавлення Саакашвілі громадянства: реакція соцмереж

Президент Петро Порошенко видав указ про припинення українського громадянства Міхеіла Саакашвілі.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко побачив зраду Саакашвілі - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути