Ексклюзиви
четвер, 05 листопада 2015 08:05

Порошенко переграє Коломойського з допомогою інших олігархів - політолог

Порошенко переграє Коломойського з допомогою інших олігархів - політолог

Стрільба по вікнах генпрокурора, шумні арешти соратників Коломойського і велика кампанія у ЗМІ - це з'ясування стосунків між двома олігархами, один з яких президент.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Арешт Корбана мав би зірвати "Правий сектор", підняти тисячі обурених жителів Дніпропетровська, приватні армії. Але Коломойський так себе не повів. Не тому, що розумніший за Порошенка, а тому що досвідченіший. У нього вже відбирали банк Приват. Це робив попередній президент Віктор Янукович у 2012 році. І тому Коломойський знає, що всі розмови про боротьбу з корупцією, арешт ближніх соратників робиться для того, щоб він поступився банком. Мовляв, віддай і ми від тебе відстанемо. Але він не може так сказати. Бо це негативно вплине на його бізнес", - припускає політолог.

Він не виключив, що Порошенко отримає перемогу в цьому протистоянні, якщо його підтримають інші олігархи.

Нагадаємо, що лідера партії "Укроп" Геннадія Корбана затримали 31 жовтня у Дніпропетровську. Його підозрюють в організації злочинного угрупування. Коломойський заявив, що затримання його найближчого соратника пов'язано із "хворобливою реакцією на високий результат "Укропа" на місцевих виборах".

Зараз ви читаєте новину «Порошенко переграє Коломойського з допомогою інших олігархів - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути