четвер, 26 березня 2020 13:30

Порошенко озвучив пріоритети в умовах карантину і надзвичайного стану

Порошенко озвучив пріоритети в умовах карантину і надзвичайного стану
Екс-президент Петро Порошенко: "Зараз головне – дати захист лікарям, обладнання медичним закладам і фінансову підтримку людям"

Терміновий перерозподіл коштів держбюджету для забезпечення медичних закладів засобами захисту і медобладнанням, а також співпраця з міжнародними фінансовими організаціями для порятунку економіки України – це ті завдання, які негайно необхідно виконати владі.

Про це після засідання координаційної ради в парламенті заявив п'ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко.

"Перше, що треба – перерозподілити кошти бюджету, аби дати кошти Міністерству охорони здоров'я для підготовки ударної хвилі коронавірусу в Україні. Вона знаходиться ще на початку. Друга позиція – прибрати будь-які бар'єри по завезенню обладнання і ліків з за кордону. Не тільки і не стільки в рамках міжнародної допомоги, а для того щоб всі, хто бажає на сьогодні допомогти державі, мали можливість це зробити. Створити "зелений коридор" на митниці, створити можливості щодо транспортування вантажів", – зазначив Порошенко.

Він також переконаний, що необхідно визначити перелік і конкретні лікарні – хто і чого потребує. "Не лише штучні апарати вентиляції легенів, не лише захисні костюми, не лише ліки, а все, що необхідно. Подивитися розміщення, підготуватися до того, щоб переобладнати лікарні у випадку різного збільшення кількості хворих, аби мати можливість надати відповідну, адекватну, державну відповідь", – наголосив Петро Порошенко.

"Третя позиція – це залучити кошти міжнародних фінансових організацій. Я сказав декілька днів тому і можу повторити: ті хто приймає рішення, має вибрати між Україною і одним відомим олігархом. І приймати необхідні рішення вже і зараз, ще цього тижня", – переконаний Петро Порошенко.

"Я, як голова партії "Європейська Солідарність", вперше беру участь у засідання погоджувальної ради. Тому що ситуація, яка зараз складається в країні, є надзвичайною і країна потребує надзвичайних дій. З чим пов'язана надзвичайність ситуації? Наголошую, не з епідемією коронавірусу. Україні де-факто пощастило. В Україні де-факто було два місяці для того, щоб, дивлячись на розвиток подій не лише в Китаї, а в Іспанії, Італії, Франції, Німеччині, США - підготуватися до лиха коронавірусу.

Підготовка має бути в тому, щоб забезпечити країну антисептиками, апаратами ШВЛ, підготувати ліжка в реанімаційних відділеннях, закупити оснащення", – наголосив Порошенко.

"Всі повинні розуміти, що на сьогоднішній день країна виявилася абсолютно неготовою і три місяці для цього було більше ніж достатньо. На сьогоднішній день зусиллями – так як в 2014 році – всієї країни ми маємо захистити людей. В першу чергу захистити лікарів, які героїчно зараз працюють над тим, щоб врятувати життя людей. А лікарі сьогодні не мають ні захисних масок, ні антивірусних окулярів, ні захисних костюмів. І де-факто йдуть, маючи величезний ризик захворіти, рятувати людей", – зазначив Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко озвучив пріоритети в умовах карантину і надзвичайного стану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути