Ексклюзиви
середа, 06 грудня 2017 13:46

Порошенко відреагував на події навколо Саакашвілі

Порошенко відреагував на події навколо Саакашвілі
Петро Порошенко. Фото: ТАСС

Президент Петро Порошенко поважає право українців на мирний протест, але не направлений на дестабілізацію ситуації у країні.

Про це глава держави сказав під час урочистостей з нагоди Дня ВСУ у Львівській області.

"У Москві не шкодують сил, і грошей у них кури не клюють. І прізвища тут ні до чого. Думав, що мене важко чимось здивувати. Але те, що вчора побачила і почула вся країна, приголомшило і шокувало всіх... Радує, що український народ профінансовану з Москви гоп-компанію розкусив ще раніше. І тому проігнорував той табір під Верховною Радою.

Президент і уряд поважають право людей на мирний протест. Це надзвичайно важливо, щоб це право людей було захищене. І ми демонстрували протягом останніх тижнів, хоча організатори насправді жадали крові, всілякою силою провокували силовиків. Дуже важливо, що вони не піддалися на провокації", - сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запис переговорів Саакашвілі та Курченка

Зранку 5 грудня до квартири колишнього губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі прийшли з обшуком. Йому оголосили підозру у сприянні поваленню державного режиму.

Активісти заблокували машину з Саакашвілі. Після кількох годин - витягли політика і разом із ним пішли під Верховну Раду. Там зі сцени він звинуватив генпрокурора та СБУ в провокації і назвав владу "потворами" і "сволотами". Його оголосили в розшук.

Вранці 6 грудня відбулась спроба штурму наметового містечка прихильників Саакашвілі.

За інформацією слідства, Саакашвілі фінансував свої акції в Україні за рахунок злочинного угруповання Януковича. Зокрема, від Сергія Курченка отримав близько півмільйона доларів.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко відреагував на події навколо Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути