пʼятниця, 24 листопада 2017 15:18

Порошенко обговорював з Лукашенком "шпигунський" скандал

Порошенко обговорював з Лукашенком "шпигунський" скандал
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що обговорював з главою України Петром Порошенком "шпигунський" скандал з українським журналістом Павлом Шаройком. Фото: tsn.ua

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що 2 листопада в ОАЕ обговорював з з главою України Петром Порошенком "шпигунський" скандал щодо українського журналіста Павла Шаройка.

Про це він сказав в бесіді з журналістами під час робочої поїздки в Гомельську область, повідомляє "Українська правда".

"Він мені поставив це запитання. І я йому відповів фактами. Я йому зізнався, що з першого до останнього дня операції з нейтралізації шпигунської мережі був у курсі. Така практика – голова КДБ мені доповів відразу", – розповів Лукашенко.

Глава Білорусі заявив, що на зустрічі з Порошенком в ОАЕ була досягнута домовленість не давати справі розголосу, але українська сторона її порушила.

"Вони зчинили ґвалт, все було виплеснуто в засоби масової інформації. Що мені залишалося робити? Я скасував своє рішення і сказав викласти деякі факти в ЗМІ, щоб люди розуміли, що ми не нагнітаємо обстановку в стосунках з Україною. І ми показали", – говорить президент.

"Ця людина зізналася, де працювала, як працювала. Купа матеріалів додатково є. Не знаю, навіщо потрібен був цей скандал. Але вони порушили нашу домовленість", – сказав також Лукашенко.

При цьому він заявив, що "ніякого московського сліду в цій справі шукати не варто, тому що його там немає".

Щодо осіб, причетних до цієї справи, "в Білорусі діють виключно відповідно до законодавства", додав Лукашенко.

"Я цього полковника за званням, який просто працював під прикриттям журналіста, розумію. Багато держав так себе ведуть – під прикриттям журналістів, дипломатів працюють розвідники. Я вже з цим стикався багато разів. Але як зрозуміти білоруса, який за копійки працював на іноземну, нехай навіть і не зовсім чужу, розвідку?", – обурився Лукашенко.

Президент Петро Порошенко зустрічався з президентом Білорусі Олександром Лукашенком в Об'єднаних Арабських Еміратах 2 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенка не треба запрошувати до Києва - дипломат

У Мінську за підозрою у шпигунстві схопили журналіста "Українського радіо" 46-річного Павла ­Шаройка. Про це 17 листопада повідомив голова Національної суспільної телерадіо­компанії Зураб Аласанія.

У Комітеті держбезпеки Білорусі стверджують, що Шаройко на допиті зізнався у шпигунстві.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко обговорював з Лукашенком "шпигунський" скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути