Ексклюзиви
понеділок, 20 травня 2019 10:29

Порошенко назвав свої головні досягнення за 5 років

Порошенко назвав свої головні досягнення за 5 років
Порошенко керував країною з 6 червня 2014 року. Фото: president.gov.ua

Петро Порошенко вважає реформи і опір російській агресії своїми головними здобутками на посаді президента України за 5 років.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню WELT.

"Я пишаюсь своїми 5 роками президентства. У цей час ми в Україні провели більше реформ, ніж за четверть століття до цього...

Найбільше досягнення  —  це підсилена стабільність і здатність опору українського суспільства. Ми почали з нуля і відбудували сильну українську армію. Ми досягли незалежності української православної церкви від Москви та забезпечили захист нашої української мови. Не можна недооцінювати енергетичну незалежність від Росії, яку ми досягли. Так само система правосуддя була реформована, так само як і банківська система, яка наразі працює на серйозній основі і набагато краще функціонує. Децентралізація — великий успіх: 51 відсоток державних видатків зараз припадає на місцеві бюджети, раніше було тільки 30. Завдяки нашій законодавчій базі ми створили широку, транспарентну антикорупційну інфраструктуру, яка зі створенням незалежного Антикорупційного суду буде повністю звершеною. При призначенні суддів міжнародні експерти мають право вето. І останнє  —  на початку моєї каденції на посаді президента ВВП скорочувався на 15 відсотків щороку. Зараз є зріст у 3,4 відсотки. Інфляція складала 45 відсотків, цьогоріч вона складає всього лише 6 відсотків.

На питання, про що жалкує, Порошенко відповів: "Понад усе за те, що ми не закінчили війну на Донбасі, не звільнили нашу землю від окупації. На жаль, рішення знаходиться не в наших руках, і не в руках Брюсселя. Ключ лежить у Москві. Ми дотримуємось Мінських домовленостей, Росія цього не робить", - сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як пройде перший день президентства Зеленського

Петро Порошенко керував країною з 7 червня 2014-го. Сьогодні, 20 травня, присягу українському народові склав новообраний президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко назвав свої головні досягнення за 5 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути