понеділок, 17 грудня 2018 17:38

Порошенко: мені українською спілкуватися легше, ніж російською

Порошенко: мені українською спілкуватися легше, ніж російською
Президент Петро Порошенко розповів про мову. Фото: УНІАН

Президентові Петру Порошенку легше спілкуватися українською, ніж російською. Про це він розповів у Дніпрі на зустрічі зі студентами та викладачами.

"До 97 року я не говорив українською. Народився в Одеській області, у селі у бабці був суржик. Весь час я навчався російською. І я є яскравою демонстрацією того, що якщо треба, ти спокійно спілкуєшся українською.

Зараз мені легше спілкуватися українською, ніж російською. Я насолоджуюся цим. Мені легко спілкуватися англійською. І оскільки я народився в місті Бограді, де проживає болгарська меншина, розмовляю болгарській.

А потім переїхали і один рік жив у тодішній Молдові. Коли поїхав навчатися в університет, жив в одній кімнаті з нашими польськими колегами. І зараз, коли їду до країн Східної Європи, не потребую перекладача", - сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як американські студенти говорять українською

У Тернопільському університеті навчається студент із Бразилії. Рожеріо Мелло з міста Каноас зумів за півроку вивчити українську.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко: мені українською спілкуватися легше, ніж російською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути