субота, 22 квітня 2017 08:12

Порошенко 28 годин говорив із Фірташем

Порошенко 28 годин говорив із Фірташем
Порошенко перед президентськими виборами 2014-го зустрічався з Фірташем, Кличком і Льовочкіним. Фото: ILife-News

Три роки тому, 22 квітня 2014-го, тоді кандидат у президенти Петро Порошенко зустрічався у Відні з олігархом Дмитром Фірташем і лідером УДАРу Віталієм Кличком.

Зустріч тривала 28 годин з перервою на три години. На ній були присутні також "сірий кардинал" УДАРу Віталій Ковальчук, кум Порошенка Юрій Стець та екс-голова Адміністрації Януковича Сергій Льовочкін.

За офіційною версією, Порошенко та Ковальчук були запрошені на день народження Володимира Кличка. І нібито випадково у віденському готелі натрапили на Фірташа. За словами Порошенка, він не мав вибору, окрім як кілька хвилин поговорити з олігархом.

Через рік Фірташ на судовому процесі щодо його екстрадиції в США заявив, що був ініціатором зустрічі. На ній були досягнуті якісь конфіденційні домовленості. Тоді він підтримав партію Кличка та кандидата у президенти Порошенка, щоб не допустити до влади команду Юлії Тимошенко.

"Ми отримали, що хотіли: Кличко став мером, Порошенко — президентом", - сказав тоді Фірташ.

"Я ніколи не заперечував дуже коротку і безглузду зустріч з Фірташем під час президентської кампанії. Але я категорично заперечую будь-які домовленості - конфіденційні або відкриті з Фірташем. Цього не було і немає! Це мій чіткий коментар. Якщо щось інше заявлено в суді, то той, хто це сказав, повинен нести відповідальність за брехню під присягою", - прокоментував Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Фірташа є компромат на Порошенка – експерт

25 травня 2014 року Петро Порошенко у першому турі виграв президентські вибори. Віталія Кличка обрали мером Києва.

21 лютого вищий земельний суд Відня дозволив екстрадицію українського олігарха Дмитра Фірташа до Сполучених Штатів Америки. Там його звинувачують у передачі 19 млн євро хабара індійським чиновникам – щоб дали дозвіл на розробку родовищ титану. У США Дмитру Фірташу загрожує до 50 років в'язниці. Також конфіскація усіх активів.

Крім цього, Антикорупційна прокуратура Іспанії звинувачує олігарха у зв'язках зі злочинними угрупуваннями та відмиванні грошей і вимагає його екстрадицію до Іспанії. Там йому вдалося збагатитися на більш ніж 10 млн євро через покупку та продаж нерухомості і компаній в Каталонії.

Після судів міністр юстиції Австрії прийме рішення, куди екстрадувати Фірташа.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко 28 годин говорив із Фірташем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути