пʼятниця, 02 жовтня 2009 19:32

Польща розглядає можливість безкоштовної видачі віз громадянам України

Польща розглядає можливість безкоштовної видачі віз громадянам України

Польська сторона розглядає можливість введення безкоштовної видачі віз для громадян України.

Як повідомили в консульському департаменті Міністерства закордонних справ Польщі, введення безкоштовної видачі віз вимагає консультацій між різними органами державної влади.

"У цій справі багато аспектів, і вона вимагає широких консультацій між міністерствами, зокрема, з Мінфіном", - відзначили в департаменті.

У МЗС Польщі відмітили, що Польща може самостійно ухвалити рішення про безкоштовну видачу віз, які дають право знаходитися лише на польській території і видаються переважно для охочих працювати в країні.

"Немає вимоги щодо консультації з іншими державами Шенгену або з Єврокомісією", - відзначили в міністерстві.

Нагадаємо, МЗС України звернулося до низки держав Європейського Союзу з проханням відмінити плату за видачу віз громадянам України, насамперед за національні візи.

Польща, яка традиційно видавала більше всього віз українцям, значно скоротила їх видачу після приєднання до Шенгенської зони в кінці 2007 року.

Україна і Польща напередодні вступу останньої в Шенгенську зону підписали договір про спрощення візового режиму, який передбачає безкоштовну видачу шенгенських віз для 14 категорій українських громадян.

Українці мають пільгову ціну на шенгенську візу (35 євро, а не 60 євро), завдяки договору української сторони з ЄС про спрощення візового режиму від 2007 року. Польська національна віза для українців також коштує 35 євро.

За матеріалом УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Польща розглядає можливість безкоштовної видачі віз громадянам України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути