пʼятниця, 13 квітня 2007 14:59

Половина українців не вірить в чесність Конституційного Суду

Половина українців не вірить в чесність Конституційного Суду
50% громадян України не вірять у здатність Конституційного Суду за нинішніх умов прийняти об"єктивне і неупереджене правове рішення для припинення використання Конституції окремими політиками на власний розсуд і для власних інтересів.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

27% опитаних вважають основною причиною цієї нездатності Конституційного Суду значний політичний тиск на нього. Такої думки притримуються 34% прихильників Комуністичної партії, 30% – Партії регіонів, 28% – БЮТ і 21% – "Нашої України".

Ще 23% не вірять у здатність Конституційного Суду прийняти об"єктивне і неупереджене правове рішення, оскільки вважають, що члени Конституційного Суду корумповані.

Так вважають практично однакова кількість прихильників різних політичних сил: 23% – "Нашої України", 22% – КПУ, 21% – Партії регіонів і БЮТ.

Лише 12% вірять у те, що у Конституційному Суді працюють чесні люди.

10% вірять у здатність Конституційного Суду прийняти об"єктивне і неупереджене правове рішення, оскільки вважають, що громадськість і ЗМІ не допустять несправедливих рішень Конституційного Суду.

Опитування проводилося з 29 березня до 3 квітня по всій території України. Було опитано 2041 респондентів віком від 18 років. Статистична похибка в середньому не перевищує 2,8%, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Половина українців не вірить в чесність Конституційного Суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути