вівторок, 16 червня 2020 13:58

Політолог заявив про зв'язок т.в.о. глави Міненерго Буславець з олігархом

Політолог заявив про зв'язок т.в.о. глави Міненерго Буславець з олігархом
За словами політолога Володимира Фесенка, тимчасово виконуючу обов'язки голови Міненерго Ольгу Буславець викрили в лобіюванні інтересів олігарха Ріната Ахметова

Поділ Мінекоенерго на два міністерства майже збігся із закінченням повноважень Ольги Буславець на посаді тимчасово виконуючого обов'язки глави цього відомства. Тепер вона зможе очолювати відтворене Міненерго ще 60 днів в статусі т.в.о., що є вкрай негативним фактором для кризової галузі, що вимагає стабільного управління.

Так вважає політолог Володимир Фесенко, про що він написавши на своїй сторінці в Facebook.

За словами політолога, про чиновницькі виверти Буславець свідчать дані ЗМІ, які вказують на лобіювання інтересів компанії ДТЕК, що належить Ринату Ахметову.

"На догоду тепловим електростанціям Рината Леонідовича вона зупинила на позаплановий ремонт рекордну за всю історію України кількість атомних енергоблоків. На догоду сонячним і вітровим електростанціям Ахметова вона, знову-таки за твердженням злих язиків, спочатку імітувала, а потім зірвала переговори про зниження тарифів для "зеленої" генерації". У цьому сенсі також можна говорити про "технології Буславець", - заявив Фесенко.

Технология Буславец. В правительстве Гройсмана была вечная и.о. – Ульяна Супрун. Она установила рекорд пребывания в...

Опубліковано Владимиром Фесенко Вівторок, 16 червня 2020 р.

Однак, пише політолог, Буславець завдяки своїй надзвичайній активності привернула до себе чимало уваги і стала "токсичною, несучи сильний і потенційний ризик".

"По-перше, це ризик для прем'єр-міністра Шмигаля. Йому днями треба затверджувати програму уряду. І в парламенті напевно згадають і про проблеми в сфері енергетики і про невизначений статус Буславець, - пояснив Фесенко. - По-друге, це ризик для самого Ріната Леонідовича. Надто вже велика і скандальна увага прикута до Ольги Анатоліївни. Якщо вже й лобіювати, то робити це треба елегантніше і менш помітно. У зв'язку з цим нагадаю, що токсичних і конфліктних персонажів у владі не любить і президент Зеленський".

Раніше повідомлялося, що нововведення на енергоринку в Україні викликають чимало запитань: дешева атомна генерація обмежується, зате теплова - дорожча і не екологічна електрогенерація - отримує "зелене світло". Йдуть розмови про можливе зростання тарифів для населення, про колапс вітчизняної енергетики. Видання "Коментарі" з допомогою експертів розбиралося в ситуації.

Зараз ви читаєте новину «Політолог заявив про зв'язок т.в.о. глави Міненерго Буславець з олігархом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути