Ексклюзиви
середа, 21 лютого 2018 21:10

Політолог заявив, що суд по "справі Труханова" продемонстрував непрофесійність працівників НАБУ і САП - ЗМІ

Політолог заявив, що суд по "справі Труханова" продемонстрував непрофесійність працівників НАБУ і САП - ЗМІ
Політолог прокоментував судову справу Труханова. Фото: LIGA

Тему судового розгляду у справі про корупцію, яку з великими потугами намагаються "пришити" слідчі НАБУ і прокурори САП одеському міському голові Геннадію Труханову, активно обговорюють не тільки в Одесі, але й у всій країні. Наприклад, український політолог, політтехнолог і концептолог, кандидат політичних наук, викладач Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут" Олексій Якубін не приховуючи сарказму заявив, що "младоантикорупціонерам" не вистачає не тільки досвіду, а й освіти.

Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбук, пише "Ділова Одеса".

"Після рішення суду по справі мера Одеси і його повернення до виконання своїх обов'язків, наші "младоантикорупціонери" (НАБУ, САП) почали свою традиційну мантру — суди винні. Звичайно ж, це, а не "важка робота" самих цих органів у пошуках балів для піару. Просто "велика риба" не йде — а треба ж нагадувати про себе", — зазначив політолог, натякаючи на справжніх керівників нещодавно створених правоохоронних структур – НАБУ і САП.

"І, звичайно, все знову звалити на суд. Адже це саме суд винен, що погано і тенденційно підготовлені справи розвалюватися. І так знову можна вимагати створення ручного для младо Антикорупційного суду. А той факт, що по ходу висунутих звинувачень складається стійке відчуття, що ці пред'явлення багато в чому самі прояв явної непрофесійності слідчих. Судіть самі — звідки в НАБУ можуть чітко знати, скільки коштує та чи інша муніципальна нерухомість в місті Одесі, і яка виробнича необхідність у її купівлі та продажу. Це ж не преференція НАБУ, це в компетенції органів місцевої влади. Більш того, - виборної влади.

Просто нагадаю, що тут є ще питання про децентралізацію — адже це виглядає як банальний наступ на цю саму компетенцію місцевих органів влади та їхні повноваження у економічних питаннях", — підкреслив Олексій Якубін.

Політолог нагадав, подобається комусь чи ні, але Труханов вже двічі перемагав на виборах в Одесі. І це компетенція місцевої виборних органах влади приймати господарські рішення, тим більше колективні та колегіально узгоджені рішення. Саме таким було рішення Одеської міської ради про купівлю для нової мерії будівлі колишнього заводу "Краян".

"Що, "топ корупція" в центральних органах влади закінчилася, чи просто потрібного ефекту вже немає? Але ж саме для боротьби з нею створювалися ці органи", — нагадав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Політолог заявив, що суд по "справі Труханова" продемонстрував непрофесійність працівників НАБУ і САП - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути