Ексклюзиви
середа, 12 липня 2017 19:48

Політолог розповів про "договорняки" у владі

Політолог розповів про "договорняки" у владі
"Президентові Петру Порошенку конче необхідно показати себе борцем із корупцією перед новою Адміністрацією США" - політолог Олександр Кочетков. Фото: Reuters

Голосування у Верховній Раді щодо зняття депутатської недоторканності показало "договорняки" у владі.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Олександр Кочетков.

"Президент Петро Порошенко з одного боку хоче виглядати перед виборами реформатором. З іншого - йому конче необхідно показати себе борцем із корупцією перед новою Адміністрацією США, контакти з якою тільки налагоджуються. При чому борцем не вибірковим.

Депутати це чудово розуміють, вони не хочуть бути заручниками побажань Порошенка. Не хочуть бути жертовними вівцями. Тому під тиском Адміністрації президента і Генпрокуратури з таких "виразних" нардепів як Поляков і Розенблат недоторканість зняли. Нехай із ними розбирається суд. Формально депутати пішли на зустріч президентові, а насправді готові захищатися від будь-яких претензій до себе, не хочуть стояти у загальній черзі громадян.

Нікого не дозволили арештувати, бо не хочуть створювати прецеденту. Депутати відчувають, що тоді завтра будь-хто із них може опинитися у подібній ситуації. Мовляв, щоб у нас забирали гроші — ми цього не дамо. Це певним чином парламентський бунт.

Вся наша вища політика базується на "договорняках". Зверху — між олігархами, нижче — депутатами і керівниками фракцій, груп та Адміністрацією президента і Кабінетом міністрів. Домовляються і впливами і фінансовими потоками.

Розенблата поліз у бурштинові справи, ні з ким не погодившись, потягнув ковдру на себе. Він порушив внутрішні "договорняки" і за це його зараз карають", - каже Кочетков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після канікул на депутатів будуть внесені повторні подання - Луценко

11 липня Верховна Рада зняла недоторканність із трьох нардепів — Олеся Довгого з групи "Воля народу", Максима Полякова з "Народного фронту" і екс-члена фракції "БПП" Борислава Розенблата. Натомість парламент не підтримав скасування депутатського імунітету з представника "Народного фронту" Євгена Дейдея і "радикала" Андрія Лозового.

Зараз ви читаєте новину «Політолог розповів про "договорняки" у владі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути