Ексклюзиви
пʼятниця, 22 лютого 2019 14:22

Політики не вирішують екологічні проблеми, але отримують завдяки їм підтримку виборців - Борейко

Політики не вирішують екологічні проблеми, але отримують завдяки їм підтримку виборців - Борейко
Еколог Володимир Борейко вважає, що політики використовують екологічні проблеми в своїх цілях. Фото: Главред

У розпал сезону виборів кандидати заманюють виборців обіцянками і використовують різні гарячі теми, в тому числі екологію.

Як повідомляють політичні експерти, використання екології для маніпулювання електоратом стало світовим трендом. Ця тематика обросла рядом проблемних питань: ядерні відходи, видобуток сланцевого газу, вирубка лісів, сміття. Втім, відсоток їх вирішення залишається низьким. Але по деяких питаннях немає навіть конкретних шляхів їх вирішення.

При цьому, за словами відомого еколога Володимира Борейка політики використовують екологічні проблеми в своїх цілях. Однак вирішувати їх ніхто не збирається.

"Коли депутати місцевих рівнів виходять і дійсно відомо, що у них існує якась серйозна екологічна проблема, вони обіцяють цю проблему вирішити. Але вони не розуміють, що вирішити її неможливо на місцевому рівні. Але завдяки цьому, вони, звичайно, отримують якусь підтримку виборців і стають депутатами", - заявив еколог.

Таким чином, в Україні згідно зі світовим трендом, екологію використовують як спосіб нарощування електорату.

"Як правило, депутати не мають екологічної освіти, вони не мають досвіду роботи в екологічній сфері. Тому вони навіть не знають, з чого почати. Якщо вони за щось беруться, то беруться невміло, неефективно і непрофесійно", - повідомив Борейко.

Зараз ви читаєте новину «Політики не вирішують екологічні проблеми, але отримують завдяки їм підтримку виборців - Борейко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути