Ексклюзиви
неділя, 20 липня 2008 15:02

Політичні пристрасті людини визначаються особливостями роботи мозку

Політичні пристрасті людини визначаються особливостями роботи мозку
Політичні переваги людини можуть бути виявлені в процесі сканування його головного мозку. До такого висновку прийшли учені з університетів штатів Нью-Йорк і Каліфорнія.

В ході дослідів учені встановили, що по характеру електромагнітної активності мозку можна визначити, чи сповідаєлюдина праві чи ліві погляди, є вона лібералом чи консерватором.

"Ми виявили, що мозок людини, що дотримується ліберальних поглядів, чутливіший і сприйнятливіший до нової інформації, що часом входить в суперечність з його традиційним способом мислення", - відзначив керівник досліджень професор Девід Емодьо. У свою чергу, за словами ученого, консервативно настроєні люди здатні більшою мірою зберігати стійкість своїх принципів.

Як відзначає британська газета "Дейлі телеграф", нинішні дослідження підтверджують раніші висновки про те, що політична орієнтація залежить від відмінностей в роботі мозку, повідомляє АМІ-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Політичні пристрасті людини визначаються особливостями роботи мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути