Ексклюзиви
понеділок, 03 серпня 2020 14:51

Події на Донбасі розвиваються не за українським сценарієм - Єлісєєв

Події на Донбасі розвиваються не за українським сценарієм - Єлісєєв
Єлісєєв вважає, що посилення міжнародних санкцій допомогло б у відстоюванні української позиції під час мирних переговорів. Фото: eurosolidarity.org

У Зеленського мають визнати провал режиму припинення вогню по всій лінії фронту, адже ігнорування верховним головнокомандувачем реальної ситуації на фронті підриває бойовий дух армії. Про це у колонці для видання НВ пише дипломат, радник 5-го президента України Петра Порошенка Костянтин Єлісєєв.

"Порушення перемир'я в перші ж хвилини російськими силами ставить Зеленського перед вибором: або ігнорувати триваючі обстріли, вдаючись до словесної казуїстики, і тим самим підривати бойовий дух армії, або ж визнати провал чергового перемир'я, який Офіс президента вже встиг охрестити проривом", – наголосив дипломат.

"Проблема у Москві, звідки продовжують свідомо керувати вибудуваним за роки протистояння з Україною механізмом "контрольованої ескалації" на Донбасі", – сказав Єлісєєв.

Єлісєєв зазначив, що посилення міжнародних санкцій допомогло б у відстоюванні української позиції під час мирних переговорів.

"На треку мирного врегулювання на Донбасі події розвиваються не за українським сценарієм, хоч як би не намагалися продати це як "прорив". Безуспішні спроби домовитися з Росією, в тому числі шляхом телефонної розмови між главами держав, укотре показують, що такі домовленості можуть запрацювати лише за умови посилення міжнародного санкційного тиску на Кремль та ініціативності, наполегливості й послідовності української переговорної команди", – підкреслив Костянтин Єлісєєв.

Зараз ви читаєте новину «Події на Донбасі розвиваються не за українським сценарієм - Єлісєєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути