Ексклюзиви
вівторок, 20 листопада 2018 19:00

Почалась боротьба за виборців: політолог про шанси екс-регіоналів на виборах

Почалась боротьба за виборців: політолог про шанси екс-регіоналів на виборах
Колишні регіонали мають шанси на перемогу тільки разом, але об'єднатись для них проблема - політолог Петро Олещук. Фото: Апостроф

Колишні регіонали розпочали боротьбу за електорат. Найбільше шансів перемогти у лідерів "Опозиційної платформи - За життя" Юрія Бойка та Вадима Рабіновича. Про це Gazeta.ua розказав політолог Петро Олещук.

"Серед екс-регіоналів відбувається боротьба за те, хто очолить їх електоральну нішу. І зараз найбільше шансів на це у об'єднання Бойка і Рабіновича. Вони мають серйозні рейтинги, найбільші фінансові, інформаційні ресурси. Це не може не вплинути на результати на виборів.

В опозиції є велика проблема - об'єднати різних політиків. Це породжує конфлікти. Але якщо вони об'єднаються, то матимуть більше шансів і претендуватимуть на більшу владу. Зрештою, ідеологія та ідеї у них однакові.

Серйозніші позиції має об'єднання "Опозиційна платформа - За життя", бо першими оголосили про консолідацію електорату, заявили, що візьмуться вирішувати проблеми. Виключення з "Опозиційного блоку" Юрія Бойка і Сергія Льовочкіна може бути жестом, який спрямований на посилення внутрішнього тиску серед колишніх регіоналів. Перемовин при цьому вони не припинять. Спільні інтереси та електорат можуть перемогти".

Бойка підтримують впливові регіонали Медведчук і Рабінович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москва вимагає єдиного кандидата: чому посварилися колишні регіонали

"Довкола Бойка об'єднались політики, які мають довіру серед своїх виборців - Медведчук та Рабінович. Важко сказати, чи є ще такий же впливовий кандидат у противагу Бойку. Медведчук має власні амбіції. Для електорату стосунки із російським керівництвом вагомий інструмент. І за рахунок цього Медведчук стає значимою і ключовою фігурою. Хоча президентських амбіцій він немає. Сподівається отримати своє у парламенті, який працює за Конституцією, свого часу сформованою Адміністрацією президента на чолі з Медведчуком.

Олігарх Рінат Ахметов ніколи не робить політичних заяв і дистанціюється від цього. Навряд чи буде робити ставку на когось одного. Розкладає яйця у всі можливі кошики. Парламентські вибори цікавитимуть його більше - свого президента він не матиме, однак має стосунки із багатьма політиками у Верховній Раді, які відстоюватимуть його інтереси".

20 листопада фракція "Опозиційний блок" у Верховній Раді виключила зі свого складу народних депутатів Юрія Бойка і Сергія Льовочкіна. Співголова фракції Олександр Вілкул заявив, що "Опозиційний блок" залишається в минулому.

Соратник Бойка Вадим Рабінович заявив, що опозиційне об'єднання "Опозиційна платформа - За життя" будуть розширювати за рахунок інших депутатів. Юрія Бойка висунули кандидатом у президенти від цього об'єднання.

Зараз ви читаєте новину «Почалась боротьба за виборців: політолог про шанси екс-регіоналів на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути