Ексклюзиви
четвер, 21 вересня 2017 08:51

Питання Авдіївки винесуть на засідання Парламентського комітету асоціації Україна - ЄС - нардеп

Питання Авдіївки винесуть на засідання Парламентського комітету асоціації Україна - ЄС - нардеп
Народний депутат Микола Княжицький вважає, що якщо місто і завод не будуть забезпечені водою, існує ризик, що підприємство зупиниться і місто помре. Фото: відкриті джерела

Питання забезпечення міста Авдіївки та місцевого коксохімічного заводу водою винесуть на спільне засідання Парламентського комітету асоціації Україна – ЄС. Про це повідомив народний депутат, співголова Комітету Микола Княжицький під час відвідування Авдіївського коксохімічного заводу (АКХЗ) депутатами Європарламенту і Верховної Ради – членами Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС.

"Сьогодні відбудеться спільне засідання Парламентського комітету асоціації Україна – ЄС, ми будемо обговорювати враження та рекомендації. Для нас дуже важливо, щоб у спільній резолюції йшлося і про підтримку України в цілому, і про підтримку таких міст, як Авдіївка. Якщо місто і завод не будуть забезпечені водою, існує ризик, що підприємство зупиниться і місто помре. І, очевидно, це не тільки українська проблема, це загальноєвропейська проблема", - сказав він.

Згідно з прес-релізом групи "Метінвест", делегація позитивно оцінила роботу АКХЗ у відповідності з міжнародними екологічними стандартами, відзначила важливу роль заводу для міста і української промисловості.

"Незважаючи на розташування підприємства у зоні активних бойових дій, на АКХЗ модернізують виробничі потужності. На заводі реалізується низка значущих проектів: будівництво сховища сирого бензолу і нової трубчастої печі для розігріву смоли, модернізація заводської системи залізничної автоматики і коксового цеху №4 з впровадженням автоматичної системи управління технологічними процесами. У цьому році на підприємстві планують розпочати реалізацію екологічного проекту щодо усунення викидів шкідливих речовин з ємностей і сховищ смолопереробного цеху. Всього на розвиток і оновлення виробничих потужностей до кінця 2017 року буде спрямовано майже 0,5 млрд. грн.", - сказано в повідомленні.

В "Метінвесті" також підкреслили, що АКХЗ продовжує плідну співпрацю з містом. У цьому році на підтримку Авдіївки направлено 11,9 млн. грн. Коксохім ремонтує об'єкти освіти та охорони здоров'я, покращує транспортну логістику і міську інфраструктуру. Окрему увагу підприємство приділило відновленню будинків заводчан, які постраждали під час обстрілів. Завдяки енергетикам ДТЕК і АКХЗ проведена нова лінія електропередач з території, підконтрольній Україні. Це забезпечило місто безперебійним електропостачанням і дало можливість містоутворюючому підприємству працювати на повну потужність. Розпочато прокладання газопроводу "Очеретине-Авдіївка". Вартість проекту – 58 млн. грн. "Метінвест" вкладе половину коштів в рамках Програми соціального партнерства з містом, інша половина виділена з обласного бюджету.

"Це дуже значимий завод – він забезпечує 80% від усіх надходжень до скарбниці міста. Ми бачимо результати обстрілу, але завод продовжує працювати – це важливо і для Авдіївки, і для української промисловості. І, звичайно, дуже добре, що вкладаються гроші в екологічні проекти", - наведено в релізі слова співголови Парламентського комітету асоціації Україна - ЄС Даріуша Розатті.

"Всупереч всім труднощам ми навчилися справлятися з викликами, вирішувати проблеми, які сьогодні заважають роботі нашого заводу і нормальному життю авдіївців. Але, на жаль, є проблеми, які ми не в силах вирішити. На даний момент критичним залишається питання з технічною водою. Вже півтора роки немає можливості полагодити трубопровід, оскільки прорив стався на непідконтрольній території. Через це на заводську ТЕЦ надходить втричі менший обсяг води, ніж це необхідно для стабільної роботи підприємства і подачі тепла в багатоповерхові будинки міста. Тому для вирішення цього питання ми гостро потребуємо допомоги ОБСЄ, СЦКК, військово-цивільної адміністрації, іноземних дипломатів, громадськості", - сказав генеральний директор Авдіївського коксохімічного заводу Муса Магомедов.

Зараз ви читаєте новину «Питання Авдіївки винесуть на засідання Парламентського комітету асоціації Україна - ЄС - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути