Ексклюзиви
четвер, 02 грудня 2021 23:24

Із повноліттям українці будуть отримувати по $10-20 тис. - Арахамія

Із повноліттям українці будуть отримувати по $10-20 тис. - Арахамія
Арахамія розповів про "Економічний паспорт українця". Фото: 1+1

Діти, народжені в Україні, отримуватимуть власні кошти на рахунки рентних платежів. Це суми від 10 до 20 тисяч доларів.

Слуги хочуть, щоб гроші на рахунки отримували ті діти, які народилися у 2019 році, однак механізм передбачає, що їх нараховуватимуть тим, хто народився після ухвалення відповідного закону, сказав голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія у ток-шоу Право на владу", повідомляє Gazeta.ua.

Діти зможуть витрачати гроші після досягнення 18-річчя. Ними можна заплатити за освіту чи купити власне житло.

"Ці гроші можна витратити, сплативши за освіту. Можна придбати житло на ці гроші. Також українці зможуть перерахувати ці гроші на свій персональний пенсійний рахунок. Ми маємо ідею створити Державний банк землі, який потім через Prozorro здаватиметься в оренду і всі надходження будуть також йти на накопичувальні рахунки дітей", - додав глава фракції.

"В Україні щороку народжується орієнтовно 350 тис. дітей. Дітям відкриють персональні рахунки і держава на них нараховуватиме кошти. Ми прив'язувалися до мінімальних заробітних плат, щоб врахувати інфляцію. Ці гроші держава може використати як облігації внутрішньої позики, поки вони накопичуються, щоб мати прибутковість. Орієнтовно кожна дитина після досягнення повноліття отримає 10-12 тисяч доларів. А якщо ситуація буде сприятлива, то - 15-20 тис. доларів", - пояснив Давид Арахамія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 42 хв. "слуги" 61 раз плескали Зеленському - найцікавіше з виступу

В Україні планують запровадити "Економічний паспорт українця". "Завдяки цьому закону олігархи стануть інвесторами у майбутнє дітей", - додав президент Володимир Зеленський під час свого виступу у Верховній Раді.

Зараз ви читаєте новину «Із повноліттям українці будуть отримувати по $10-20 тис. - Арахамія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути