Ексклюзиви
понеділок, 19 лютого 2007 12:34

Піскун відмовився від крісла генпрокурора. Ненадовго

Святослав Піскун відмовився від позовної заяви до Президента Віктора Ющенка щодо свого незаконного звільнення з посади генпрокурора, і попросив Верховний Суд закрити провадження у справі.

У свою чергу представник інтересів Піскуна в суді зазначила, що вона сьогодні вперше чує про цю заяву і взагалі Піскун не інформував її про це своє рішення.

Також вона зазначила, що для неї є дивним, що в листі Піскуна відсутній вхідний номер, яким він має бути зареєстрованим у канцелярії ВСУ під час надходження. Втім, не має сумніву, що цей лист був написаний власноруч Піскуном.

Один із представників інтересів Президента в суді Микола Полудьонний зазначив, що не бачить перешкод для того, щоб прохання Піскуна було задоволено.

Таким чином, суд, порадившись, виніс ухвалу скасувати всі раніше винесені у справі ухвали і провадження у справі закрити.

Водночас люди, наближені до Піскуна, стверджують, що він повернеться у крісло генпрокурора в результаті домовленостей антикризової коаліції з Ющенком. Полудьонний не відкинув такої можливості.

14 жовтня 2005 року Президент Ющенко звільнив Піскуна з посади генпрокурора, а 3 листопада за згодою Верховної Ради призначив на цю посаду Олександра Медведька.

18 листопада того ж року Шевченківський райсуд Києва визнав незаконним звільнення Піскуна з посади генпрокурора і виніс постанову про поновлення його на посаді.

1 листопада 2006 року Верховний Суд прийняв до розгляду касаційну скаргу екс-генпрокурора.


За матеріалами: "Газета по-українськи", УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Піскун відмовився від крісла генпрокурора. Ненадовго ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути