пʼятниця, 12 вересня 2008 11:13

Піскун пообіцяв розкрити справу Гонгадзе, якщо він займе місце Медведька

Колишній Генеральний прокурор Святослав Піскун розраховує повернутися на посаду генпрокурора у листопаді 2010 року.

Про це він сказав в ефірі телекомпанії "5 канал" 11 вересня.

"Я дочекаюся доки в Олександра Медведька закінчиться строк перебування на посаді Генерального прокурора. Він закінчується, я точно не пам"ятаю, десь 15 - 16 листопада 2010 року й обов"язково буде якась людина висуватися, може і він знову буде на другий строк. Я впевнений, що будуть і ще претенденти на посаду генпрокурора. І я також буду подавати свою кандидатуру на цю посаду", - сказав Піскун.

Піскун вважає, що його було незаконно звільнено.

Він обіцяє, після повернення на пост Генпрокурора, довести до кінця незавершені кримінальні справи, зокрема справу про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Раніше Піскун допускав своє поновлення на посаді генпрокурора в червні-вересні 2008 року.

26 квітня 2007 року Президент Віктор Ющенко відновив Піскуна на посаді генерального прокурора й, у зв"язку з цим, скасував свій указ від 4 листопада 2005 року про призначення на цю посаду Олександра Медведька.

24 травня Ющенко скасував свій колишній указ, яким поновлював Святослава Піскуна на посаді генерального прокурора за рішенням суду через те, що той не відмовився від мандата депутата Верховної Ради, і призначив виконуючим обов"язки генпрокурора Шемчука.

1 червня Президент Віктор Ющенко призначив генеральним прокурором першого заступника генерального прокурора Олександра Медведька, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Піскун пообіцяв розкрити справу Гонгадзе, якщо він займе місце Медведька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути