Ексклюзиви
четвер, 31 травня 2007 08:47

Піскун хоче в БЮТ, бо там у нього багато друзів

Звільнений президентом з посади генерального прокурора Святослав Піскун готовий повернутися до партійної роботи, якщо не буде працювати генпрокурором.

"Я борюся за верховенство права в цій країні. Якщо не буду працювати генпрокурором, то повернуся до партійної роботи. Я вибираю між БЮТ і Партією регіонів", - сказав він в інтерв"ю газеті "24".

Пояснюючи, чому Блок Юлії Тимошенко, Піскун відповів: "У мене там багато друзів".

Водночас, на запитання, чи збирається він боротися за крісло генпрокурора, він сказав: "Боже борони. Крісло було і буде чи не буде".

Назвати ж причину свого звільнення Піскун не зміг: "Є люди, які приймають спонтанні рішення. Можливо, президент прокинувся не так, можливо щось навіяло на вечір", - зазначив він.

Розповідаючи, про що він говорив із президентом Віктором Ющенком на стадіоні під час футбольного матчу 27 травня, Піскун сказав: "Та так, парою слів перекинулися. Президент запитав як справи, я відповів – нормально".

Також Піскун спростував інформацію про те, що з ГПУ зникли документи по кримінальних справах. "Усі кримінальні справи знаходяться на Подолі в слідчому управлінні. Охорона там надійна", - підкреслив він.

Водочас, на думку Піскуна, ситуація в Генпрокуратурі в цілому негативно вплине на домовленості, досягнуті першими особами держави.

"Адже одним із пунктів домовленостей було те, що президент не чіпає генерального прокурора. Мені чітко сказали ті люди, що були на переговорах, щоб я працював спокійно, тому що президент погодився мене не чіпати", - зазначив він.

Говорячи про можливості зриву домовленостей, Піскун сказав: "Якщо президент сам на це піде, те зрив буде. Якщо продовжиться блокада Конституційного Суду, Генеральної прокуратури, МВС, це можливо".


Зараз ви читаєте новину «Піскун хоче в БЮТ, бо там у нього багато друзів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути