Ексклюзиви
понеділок, 01 березня 2021 13:01

"Під вікнами Зеленського sold out більший, ніж на концертах "95 кварталу". У Раді згадали про Стерненка

"Під вікнами Зеленського sold out більший, ніж на концертах "95 кварталу". У Раді згадали про Стерненка
Багатотисячна акція під ОП відбулася минулої суботи. Фото: Віталій Шабунін

У Верховній Раді згадали про минулотижневу багатотисячну акцію під стінами Офіса президента та Офіса генерального прокурора на підтримку ув'язненого громадського діяча Сергія Стерненка.

"Коли ми сьогодні бачимо мітинги молодих людей під Офісом президента - це не мітинги лише про Стерненка. Це про справедливість. Це про те, що влада довела до того, що під Офісом президента sold out більший, ніж на концертах "95 кварталу".

Тому що нам треба проводити судову реформу", - сказав народний депутат від "Голос" Ярослав Железняк на погоджувальній раді у понеділок.

"Це ненормально, коли ми витрачаємо з бюджету щороку понад 15 мільярдів на судову систему і одночасно у рейтингу забезпечення верховенства права Україна на останніх місцях.

Чесні, порядні не можуть стати суддями. 2 тисячі вакансій. Це ненормально, коли лише 2 відсотки громадян довіряють суддям. Недовіра до судової системи стала головною перепоною для входження іноземних інвестицій", - додав парламентарій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після мітингу під ОП Зеленський заявив про "термінове лікування" судів

27 лютого під Офісом президента й Офісом генерального прокурора відбулася багатотисячна акція "Справедливість Стерненку — справедливість усім". Протестувальники вимагали, зокрема, чесних судів.

Громадськість вимагала від президента Зеленського судову реформу та відставку з посади генерального прокурора Ірини Венедіктової.

23 лютого громадського діяча Сергія Стерненка засудили до 7 років і 3 місяців в'язниці з конфіскацією половини майна. Рішення виніс Приморськй райсуд міста Одеси.

Зараз ви читаєте новину «"Під вікнами Зеленського sold out більший, ніж на концертах "95 кварталу". У Раді згадали про Стерненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути