пʼятниця, 05 грудня 2008 09:39

Петьовка про коаліцію БЮТ-ПР, стосунки Ющенка і Балоги та місце ЄЦ на виборах

Петьовка про коаліцію БЮТ-ПР, стосунки Ющенка і Балоги та місце ЄЦ на виборах
Народний депутат від НУНС, член партії "Єдиний центр" і двоюрідний брат голови Президентського Секретаріату Віктора Балоги Василь Петьовка розповів про те, що штовхає БЮТ в обійми Партії регіонів.

"Це (ПР і БЮТ) дуже різні політичні сили, їх виборці – принципові супротивники. Навіть не уявляю, що в результаті вийде з цього об"єднання. На союз ці сили штовхають, перш за все, інтереси бізнесу. Напевно, в цій країні ще є, що поділити. Країна переживає фінансову кризу.

Як у БЮТ, так і в Партії регіонів є представники хімічної галузі, ринку нерухомості, банківського сектору. Зараз їм потрібний доступ до коштів Нацбанку і держбюджету для рефінансування свого бізнесу. Крім того, є низка непроданих підприємств – "Укртелеком", Одеський припортовий завод, які в умовах кризи можна купити за дуже вигідною ціною", - сказав Петьовка в інтерв"ю Газете 24.

На питання, чи не реанімує у разі коаліції ПР і БЮТ Президент ідею про дострокові парламентські вибори, нардеп заявив: "Всі підстави для виборів є. Якщо коаліцію не створять, я думаю, Президент буде змушений розпустити Раду. Користі від такого парламенту все одно немає. Тому, можна сказати, що не Ющенко розжене Раду. Вона не працює, значить, сама себе розгонить", - зазначив він.

Коментуючи чутки про те, що в останній місяць голова Секретаріату Президента Віктор Балога впав в немилість у Віктора Ющенка, Петьовка наголосив: "Віктор Балога – центрова фігура в Секретаріаті. Я не думаю, що без довіри з боку Президента, без взаєморозуміння він би посідав цю посаду", - сказав нардеп.

Кажучи про те, що Президент очолив "Нашу Україну" і експерти зв"язують це його рішення, зокрема, з тим, що Віктор Ющенко не хоче робити ставку на виборах на "Єдиний центр", Петьовка заявив: "Що стосується виборів, то я не думаю, що Президент спиратиметься тільки на одну партію".

Зараз ви читаєте новину «Петьовка про коаліцію БЮТ-ПР, стосунки Ющенка і Балоги та місце ЄЦ на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути