середа, 16 жовтня 2019 09:25

Перезапуск судової реформи та покарання для депутатів-прогульників: що сьогодні робитимуть у Раді

Перезапуск судової реформи та покарання для депутатів-прогульників: що сьогодні робитимуть у Раді
Також у ВР планують розглянути економічний блок питань та ратифікацію міжнародних угод. Фото: "Укрінформ".

Верховна Рада у середу планує ухвалити закон про покарання депутатів за прогули пленарних засідань і невідвідування комітетів, а також перезапустити судову реформу.

Розпочати засідання депутати планують із завершення розгляду поправок до законопроекту №1008 "Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування". Документ передбачає скорочення складу Верховного суду до 100 суддів і зменшення кількості членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів із 16 до 12 членів, передає "Укрінформ".

Другим розглядатимуть законопроект №1035-2 "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" та до регламенту Верховної Ради України щодо припинення відшкодування народному депутату України витрат, пов'язаних із виконанням депутатських повноважень, у разі пропуску без поважних причин пленарних засідань Верховної Ради України або засідань комітетів Верховної Ради України". Він передбачає позбавлення парламентаріїв заробітної плати у разі пропуску ними понад 30% голосувань при ухваленні рішень ВР або понад 50% засідань комітетів, членами яких вони були обрані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський ініціює дворічний мораторій на перевірки ФОПів

Також мають намір запровадити електронний документообіг у парламенті, ухваливши у другому читанні законопроект №1044-1 "Про внесення змін до регламенту Верховної Ради України щодо запровадження електронного документообігу, пов'язаного із законодавчим процесом".

Друге читання в Раді має пройти законопроект 0906 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо виконання військового обов'язку та проходження військової служби)". Він передбачає створення повноцінного сержантського корпусу в ЗСУ.

Окрім того, у Раді передбачається розгляд економічного боку питання та ратифікації міжнародних угод.

У Кабінеті міністрів є кілька ідей щодо запровадження подвійного громадянства. Про це заявив віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Перезапуск судової реформи та покарання для депутатів-прогульників: що сьогодні робитимуть у Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути