середа, 07 березня 2018 19:48

Перезапуск антикорупційної системи почнеться зі звільнення Луценка - Найєм

Перезапуск антикорупційної системи почнеться зі звільнення Луценка - Найєм
Мустафа Найєм пропонує змінити всіх причетних до корупційних розслідувань.

Для перезапуску системи боротьби з корупцією не потрібно ліквідовувати відомства, необхідно звільняти їхніх працівників. І почати треба зі звільнення генерального прокурора Юрія Луценка.

Із такою пропозицією виступив народний депутат Мустафа Найєм в ефірі "112 Україна".

"Що стосується заяв про перезапуск антикорупційної системи, я б хотів почути, про що іде мова. Я правильно розумію: ми маємо розпустити Генеральну прокуратуру, Міністерство внутрішніх справ, Службу безпеки, ДФС, антикорупційне бюро та антикорупційну прокуратуру? Це всі органи, які так чи інакше розслідують корупцію в нашій країні. Можливо, тоді треба не перезапускати систему, а звільняти людей? І набирати нових, які зможуть виконувати законодавство.

Давайте зробимо. У нас є всі законні можливості. Почнемо з першої процесуальної особи, головної - генерального прокурора, якого дійсно треба звільнити", - сказав Найєм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вердикт ОЕСР по українській корупції

Генеральний прокурор Юрій Луценко зізнався, що досі не вдалося посадити за ґрати "велику рибу" серед корупціонерів. Загалом у 2017 році викрили понад 9400 корумпованих чиновників. Скерували до суду 2400 обвинувальних актів. 1692 отримали вироки. Чиновників категорії "А" серед них нема.

Зараз ви читаєте новину «Перезапуск антикорупційної системи почнеться зі звільнення Луценка - Найєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути