Ексклюзиви
понеділок, 27 жовтня 2008 12:30

Перевиборів Ради може й не бути - експерти

Експерти допускають скасування позачергових виборів Верховної Ради. Про це вони сказали на прес-конференції.

"Чим ближче до дати президентських виборів, тим менше сенсу в проведенні парламентських", - сказав керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

З його слів, зараз всі політичні сили в тому або іншому ступені зіштовхуються з такими проблемами, як падіння рейтингів і низька зацікавленість виборців в участі у виборах.

"Кількість тих, хто не хоче брати участь у виборах, зросла за місяць на 9%", - сказав він.

У свою чергу голова правління Комітету виборців Ігор Попов також висловив сумнів у тому, що позачергові вибори парламенту відбудуться, однак при цьому підкреслив, що у разі їх проведення під час передвиборної кампанії будуть застосовуватися незаконні кошти.

"Якщо ці вибори відбудуться, що ще під великим сумнівом, то вони будуть брудними", - сказав він.

На його думку, будуть тривати численні спроби, що вже почалися, зриву виборів.

Директор політико-правових програм Центру економічних і політичних досліджень ім. Олександра Разумкова Юрій Якименко також вказав на непопулярність проведення позачергових виборів Ради серед населення.

"Вибори непопулярні", - підкреслив він.

На думку Якименко, результати виборів будуть багато в чому залежати не стільки від того, як проголосують виборці, скільки від того, як зможуть політсили вплинути на результати роботи виборчих комісій, підрахунок голосів і наскільки ефективно будуть застосовуватися методи судового оскарження результатів виборів.

Президент Віктор Ющенко має намір визначити дату проведення позачергових виборів Ради після виділення парламентом необхідного фінансування на їх проведення, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Перевиборів Ради може й не бути - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути